Samsung Galaxy S22 lost grootste probleem bij defect eindelijk op

Smartphones Wesley Akkerman 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je een Samsung Galaxy S22 in huis en ben je soms een beetje onhandig? Dan is de kans groot dat je hem misschien al een keer kapot gemaakt hebt, en dat je daarna hoge prijzen voor de reparatie moest betalen. Maar goed nieuws voor de klunzen onder ons: de smartphone is voortaan gewoon thuis te repareren.

Dat maakt Samsung bekend via zijn eigen newsroom. Daar lezen we dat consumenten de mogelijkheid hebben om onderdelen te bestellen, waarmee ze hun eigen Samsung Galaxy S22-versie kunnen repareren. Dit geldt overigens ook voor de Galaxy Book Pro- (van 15-inch) en Pro 360-notebooks van het bedrijf.

Zelf je Samsung Galaxy S22 fixen

Samsung lanceerde het reparatieprogramma in augustus van vorig jaar, in samenwerking met iFixit. Via de website van het bedrijf kun je onderdelen bestellen waarmee je zelf problemen kunt oplossen van je eigen smartphone. En anders gebruik je die dingen om je smartphone wellicht een wat langere levensduur te geven.

Samsung Galaxy S22 Ultra S23 Android
De S22 Ultra. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Destijds was het programma nog flink beperkt, en dat lost Samsung nu voor een deel op door meer apparaten te ondersteunen. Helaas is het nog steeds niet zo dat dit reparatieprogramma beschikbaar is in Nederland of België. In de Benelux moet je dus nog steeds naar iemand gaan die dit voor je gaat regelen.

Het programma kan nog steeds beter

Dat is niet het enige wat mensen irriteert momenteel. Want Samsung houdt er soms aparte regels op na. Is bijvoorbeeld alleen je scherm of batterij aan vervanging toe? Dan moet je voor beide producten betalen. Want Samsung verscheept alleen schermen en accu’s die al aan elkaar vastzitten, met ontzettend sterke lijm.

Dat betekent dus dat je meer geld kwijt bent dan nodig. Maar je weet ook dat dit volledig veilig is en gaat. Dit soort dingen veranderen pas wanneer bedrijven echt intern hun apparaten anders vormgeven, maar voorlopig lijkt dit niet het geval te zijn. Desondanks blijft het een mooi en duurzaam initiatief.

LeECO S1 Pro: is dit de beste iPhone 14 Pro-kloon met een Android-jasje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen