Goed nieuws voor vrouwen: Galaxy Watch gaat Apple Watch achterna

Tech Wesley Akkerman 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Watch 5 beschikt over een temperatuursensor, waarmee je je lichaamstemperatuur kunt opmeten. Echter, tijdens de release van de smartwatch deed het apparaat daar nog niets mee. Maar daar komt nu verandering in. De Watch 5 gaat daarmee de Apple Watch achterna en dat is goed nieuws.

Via zijn eigen persruimte maakt Samsung namelijk bekend dat het samenwerkt met de experts van Natural Cycles. Daardoor krijgt het slimme horloge toegang tot populaire en toegankelijke vruchtbaarheidstechnologie. Vrouwen krijgen zodoende meer inzicht in hun maandelijks terugkerend cyclus.

Samsung Galaxy Watch 5 krijgt meer opties

Echter, het Zuid-Koreaanse bedrijf legt nog niet heel duidelijk uit wat we hiervan kunnen verwachten. Op geavanceerde wijze je ongesteldheid in kaart brengen en zoiets als vruchtbaarheidstechnologie komt in veel soorten en verschijningen. Onder meer de Apple Watch Series 8 en Watch Ultra bieden die al aan.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro
De hele familie (Afbeelding: Samsung)

Die apparaten kunnen, op basis van veel informatie, voorspellingen over de menstruatie en vruchtbare periode geven. Maar ze gebruiken de data niet om iets te zeggen over de ovulatie. En een fabrikant als Garmin biedt eveneens opties aan met betrekking tot het in kaart brengen van de ongesteldheid én de zwangerschap.

Geen aparte app hiervoor nodig

Samsung laat tevens weten dat gebruikers van een Galaxy Watch 5 (Pro) hier geen aparte app voor hoeven te downloaden. In plaats daarvan wordt de tracking onderdeel van de gezondheidsapp. Met de functie krijg je “een meer holistisch inzicht in je gezondheid en welzijn”, aldus het bedrijf in het persbericht.

De nieuwe op huidtemperatuur gebaseerde cyclustracking zal in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn, laat de fabrikant tot slot weten. Een precieze releasedatum hebben we nu nog niet, maar die hoeft niet lang meer op zich te laten wachten. Oh en for the record: Fitbit was in 2018 de eerste die dergelijke functies aanbood.

Hoe Google Android 14 kan gebruiken zijn AI boven ChatGPT te zetten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen