Samsung werkt aan goedkope foldable, maar het is niet de Z Fold 6 FE

Smartphones Jeroen Kraak 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft met de Galaxy Z-lijn al flink wat foldables gebracht. Een goedkope ontbreekt nog, maar daar lijkt verandering in te komen.

Er gingen lange tijd geruchten over de Samsung Galaxy Z Fold 6 FE. Het zou het goedkope alternatief voor de opvouwbare smartphones van Samsung moeten worden.

Die smartphone lijkt er nu echter niet meer te komen. Toch geeft Samsung de hoop voor een goedkope foldable niet op, want het lijkt met een ander model bezig te zijn.

Geen goedkopere Samsung Foldable in 2024

Volgens het Koreaanse The Elec heeft Samsung de Galaxy Z Fold 6 FE geannuleerd. Het bedrijf zou de vouwtelefoon niet zo dun kunnen maken als het zelf zou willen. Dit betekent dat hij niet dunner zou zijn dan zijn Chinese rivalen die goedkopere foldables aanbieden.

Er is echter wel een alternatief, al zullen we daar nog even op moeten wachten. Volgens dezelfde bron werkt het bedrijf wel aan de Galaxy Z Flip 7 FE. Goed, het is een Flip in plaats van een Fold, maar wel een goedkopere vouwtelefoon. Deze zou dan in 2025 op de markt moeten komen.

Samsung Galaxy Z Flip5 en Z Fold5: het probleem keer terug
De Flip en de Fold 5 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ook geen Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra

Overigens lijkt ook een andere vouwtelefoon geannuleerd te zijn als we de geruchten moeten geloven. Het gaat hierbij om de Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra. Deze smartphone zou hogere specs moeten hebben dan de reguliere Z Fold 6.

Hoewel het toestel niet specifiek genoemd wordt in het rapport van The Elec, staat er alleen iets in over een gewone Z Fold 6 dit jaar. Dat zou betekenen dat die sowieso niet dit jaar uitkomt, als die überhaupt al op de planning stond bij Samsung zelf.

Wat komt er wel?

Goed, volgens de geruchten komen die twee eerder genoemde smartphones niet. We zullen het dus naar alle waarschijnlijkheid moeten doen met de Samsung Galaxy Z Fold 6 en Z Flip 6. Daarmee lijkt het merk de trend van de afgelopen jaren door te zetten met twee opvouwbare smartphones in de zomer.

Goed, het zijn dus nog geruchten, maar The Elec heeft vaak gelijk gehad. We zullen dus vooral moeten afwachten wat Samsung nu echt van plan is.

Samsung komt met een Ring, maar waar blijft Apple?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen