Samsung Galaxy Z Fold 6 lijkt S24 Ultra op slechts mogelijke manier te volgen

Smartphones Mark Hofman 24 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy Z Fold 6 lekt uit en lijkt qua uiterlijk niet heel veel spannende dingen te doen. Dat betekent dat het de Galaxy S24 Ultra van eerder dit jaar volgt en leunt op AI-functies. Maar goed is dat niet.

De Samsung Galaxy S24 Ultra is een fantastische smartphone, maar is ten opzichte van het vorige model niet echt vernieuwend. Het toestel beschikt over praktisch gezien dezelfde specificaties, maar wordt bijgestaan door de kracht van Galaxy AI.

Galaxy AI is zeker een toegevoegde waarde aan het wagenpark van Samsung, maar door zijn beschikbaarheid op oudere toestellen is het wat mij betreft geen reden om de S24 Ultra aan te schaffen. Dus dat de Galaxy Z Fold 6 praktisch gezien dezelfde kant opgaat is jammer. Op z’n zachtst gezegd.

Leunt de Samsung Galaxy Z Fold 6 ook op Galaxy AI?

De Samsung Galaxy Z Fold 6 kan niet lang meer op zich laten wachten. De opvouwbare Android-smartphone wordt waarschijnlijk ergens in juli aangekondigd. Dit gezien dit vorig jaar bij de Fold 5 ook al het geval was. Al is dat moment van aankondiging niet het enige dat gelijkenissen heeft met het vorige model.

Waar de Galaxy Z Fold 5 geen grote upgrade was ten opzichte van diens voorganger, lijkt dat bij de Galaxy Z Fold 6 ook niet het geval te zijn. Net als de Galaxy S24 Ultra lijken de geruchten nu te wijzen op een minimale upgrade. Samsung zal het toestel vooral gebruiken om Galaxy AI te promoten.

Dat is misschien ook wel nodig, want waar Samsung voorheen uniek was met zijn opvouwbare line-up, heeft het anno 2024 met voldoende concurrentie te maken. Ja, er zijn een hoop functies uit Galaxy AI ook beschikbaar op andere toestellen, maar Samsung zou een gat kunnen slaan door het beste voor zijn opvouwbare toestel te bewaren.

Want waar andere fabrikanten aan de haal gaan met efficiëntere ontwerpen en betere deals, blijft Samsung een beetje hangen in het verhaal van 2019 met een prijskaartje dat niet veel veranderd is sinds dat eerste model.

Samsung Galaxy Z Fold 6 lijkt S24 Ultra op slechts mogelijke manier te volgen
(Afbeelding: Samsung)

Wanneer is Galaxy Unpacked?

Het is lastig om conclusies te trekken op basis van geruchten, want ik ben wel heel benieuwd wat Samsung met de Fold-lijn van plan is. Wat dat betreft is het simpelweg wachten op Galaxy Unpacked, maar wanneer dat plaatsvindt is nog niet bekend.

Kijken we naar vorige jaar, met de lancering van de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5, dan kunnen we rekening houden met een evenement rond het einde van juli. Vorig jaar werd Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, als podium gekozen. Wat de plannen zijn voor dit jaar is niet duidelijk, maar wat we kunnen verwachten wel.

Naast de Samsung Galaxy Z Fold 6 kunnen we ons ook opmaken voor de Galaxy Z Flip 6 en maken we met een beetje geluk ook nog kennis met de Galaxy Ring, die tijdens MWC 2024 het daglicht zag. Tja, en dan kunnen die AirPods-achtige oordopjes niet achterblijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen