Samsung Galaxy Z Fold 6 specs lijken nu al op straat te liggen

Smartphones Jeroen Kraak 22 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Hoewel we pas in de zomer de Samsung Galaxy Z Fold 6 te zien krijgen, lijken nu al alle details van de smartphone bekend. Het belooft een krachtig bakbeest te worden.

Samsung heeft het altijd vrij lastig om hun toekomstige smartphones onder de pet te houden. Toch is het vrij uniek dat bijna alles al zes maanden voor de release op straat ligt.

Toch lijkt dat nu gebeurd te zijn, tenminste als we X-gebruiker Chun Bhai moeten geloven. Hij dropt op het platform veel details over de Samsung Galaxy Z Fold 6.

Grote veranderingen voor de Samsung Galaxy Z Fold 6

Samsung is nog steeds de leider op het gebied van opvouwbare telefoons, maar met de OnePlus Open heeft het een flinke concurrent erbij gekregen. Het Koreaanse bedrijf moet flink aan de bak en lijkt dat met de Galaxy Z Fold 6 ook te doen.

Volgens Bhai zijn er grote veranderingen in aantocht voor de Samsung Galaxy Z Fold 6 vergeleken met de 5.

Zinloze Samsung-app maakt van iPhone opvouwbare smartphone
Straks ook prima om op te gamen. (Afbeelding: Samsung)

Volgens de lekker wordt de camera onder het scherm flink verbeterd. Maar goed, dat gerucht was er vorig jaar ook al bij de 5 en die bleek uiteindelijk niet waar te zijn, dus op dit punt is het echt afwachten.

Groter, dunner en lichter

Andere geruchten zijn wat interessanter. Zo krijgt de Samsung Galaxy Z Fold 6 volgens de geruchten een groter scherm. Bij het vorige model was dit nog 6,2 inch, maar gaat dat bij de nieuwste naar 6,4 inch.

Daarnaast wordt de telefoon ook flink dunner. 11 millimeter als die opgevouwen is, in plaats van de huidige 13,4 millimeter. Daarnaast zou die qua ontwerp ook wat scherpere hoeken krijgen. Iets wat overeenkomt met de Galaxy S24 Ultra.

Daarnaast neemt het nog een eigenschap over van de Samsung Galaxy S24 Ultra. De Galaxy Z Fold 6 krijgt volgens de geruchten ook een titanium behuizing. Dat moet ervoor zorgen dat het toestel lichter wordt dan zijn voorganger.

Galaxy Z Fold6 rumour from my sources
No S Pen slot
Little wider, more of S24 Ultra style sharp edges
Snap 8 Gen 3
4600 mAh
3 cams
Improved udc
Titanium build
Much thinner and lighter (11mm when folded)
3 colour options
— Chun Bhai (@chunvn8888) February 21, 2024

Het mag geen verrassing zijn dat de Samsung Galaxy Z Fold 6 een nieuwe processor krijgt. Dit is de Snapdragon Gen 3. Waarschijnlijk door het grotere scherm, is er ook meer ruimte voor de batterij. Deze moet 4.600 mAh zijn in plaats van de huidige 4.400 mAh.

De camera krijgt geen al te grote upgrade

Toch zijn er ook eigenschappen die mogelijk gewoon hetzelfde blijven bij de Samsung Galaxy Z Fold 6 in vergelijking met de Fold 5. Ondanks eerdere geruchten lijkt er geen opbergplaats te zijn voor de S Pen. Ook de algemene specs voor de camera aan de achterkant lijken hetzelfde te blijven.

Goed, dit zijn allemaal nog geruchten en we zitten nog flink wat maanden voor de release van de smartphone. Er lijkt dus nog wel het een en ander te kunnen veranderen. Toch lijkt Samsung met de Galaxy Z Fold 6 de lat flink hoger te leggen als het deze geruchten waarmaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen