‘Samsung dropt onverwacht cadeau Galaxy S20 en Note 20’

Smartphones Jeroen Kraak 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Mensen met een Galaxy S20 of Note 20 op zak kunnen binnenkort rekening houden met een onverwacht cadeau van Samsung.

Samsung is druk bezig met het uitrollen van besturingssysteem One UI 6 voor de Galaxy S23-smartphones. In totaal zouden tien verschillende telefoons de update krijgen, maar nu lijken dat er mogelijk meer te zijn blijkt uit een blog van het bedrijf.

Samsung geeft een Android-update aan de volgende toestellen

Eerder liet Samsung weten dat alleen de Galaxy S21, S22, S23-lijn en de S21 FE One UI 6 zouden krijgen. Er is echter goed nieuws voor mensen met een Samsung Galaxy S20 en Note 20, want in tegenstelling tot de eerdere berichten worden die toestellen nu ook genoemd.

En One UI 6 wil je echt hebben op je telefoon. Het is een update die gebaseerd is op Android 14. Dat betekent dat je er weer verschillende nieuwe features in vindt. Daarbij gaat het vooral om AI-updates en softwareverbeteringen aan de camera zodat je nog betere foto’s maakt.

Het lag niet lijn der verwachting dat de Samsung Galaxy S20 en Note 20 de update zouden krijgen. Er werden drie updates beloofd en omdat ze Android 10 meekregen bij de lancering, zou het logisch zijn geweest dat Android 13 de laatste zou zijn.

Te vroeg gejuicht?

Toch moeten we nog een slag om de arm houden. Het kan een typfout zijn, juist omdat de update eerder juist niet is beloofd. Het is dus nog even wachten of het besturingssysteem gebaseerd op Android 14 ook echt naar de Samsung Galaxy S20 en Note 20 komt.

Samsung Galaxy S20 Tussen hippe koffiecupjes.

In tegenstelling tot de Samsung Galaxy S20 en Note 20 krijgen de nieuwste toestellen wel vier software updates. Het Koreaanse bedrijf moet ook wel om niet achter te blijven bij de concurrentie.

Zo krijgen iPhones tegenwoordig minstens vijf updates en belooft Google de Pixel 8-lijn zeven jaar te updaten.

Hoe Samsung ons positief kan verrassen met de Galaxy S24

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen