Samsung brengt veelgevraagde functie eindelijk naar Nederland

Smartphones Jeroen Kraak 19 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung brengt een veelgevraagde functie eindelijk naar Europa. Ook wij in Nederland kunnen ervan profiteren, en dat bespaart je flink wat geld.

Je hoopt natuurlijk dat je smartphone nooit beschadigd raakt, maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Voor je het weet valt je telefoon uit je zak en zit er een barst in het scherm of begeeft een onderdeel het. Zoiets brengt flink wat kosten met zich mee, maar gelukkig heeft Samsung nu een oplossing.

De ideale functie voor Samsung-bezitters

Samsung brengt het Self Repair-programma naar Europa. Een van de handvol landen waar de dienst beschikbaar is, is Nederland. Het programma was vorig jaar al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar wordt nu dus uitgebreid.

Met het Self Repair-programma is het mogelijk om verschillende Samsung-producten zelf te repareren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee, want repareren is aanzienlijk goedkoper dan een nieuw toestel kopen. Op dit moment is het programma beschikbaar voor de Samsung Galaxy S20, S21 en S22, en voor de Galaxy Book Pro.

Wat opvalt is dat de onderdelen gunstig geprijsd zijn. Het kan je dus flink wat geld besparen om gewoon zelf je Samsung Galaxy S22 of Book Pro te repareren. Zo kost een nieuw scherm en batterij voor de Galaxy S22 rond de 145 euro, en betaal je voor een nieuwe USB C-aansluiting 40 euro.

Zo repareer je jouw telefoon of laptop

Opvallend is dat Samsung niet heeft gekozen voor iFixit als partner voor de reparatiesets, terwijl het in de Verenigde Staten wel met hen samenwerkt. In Europa kiest het voor Rexio Care. Een setje om je telefoon te repareren kost 28 euro. In die set zit onder andere een verwarmingskussen, een zuignap en een Philips PH000-schroevendraaier.

Samsung Galaxy S22 binnenkant
De binnenkant van de Samsung Galaxy S22. (Afbeelding: Samsung)

Als je jouw eigen Samsung-telefoon wilt repareren, heeft het bedrijf verschillende video’s voor je gemaakt. Die zijn op deze pagina te vinden. Ze zijn gewoon in het Nederlands en maken het repareren makkelijk.

Hoe Nokia weer het grote voorbeeld moet worden van Apple en Samsung

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen