Wie een soundbar heeft zit niet op deze Samsung smart-tv-update te wachten

Televisies Jeroen Kraak 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je een Samsung smart-tv in 2023 hebt gekocht, kan je ‘m waarschijnlijk updaten. Toch kunnen mensen met een Samsung soundbar het best nog even wachten.

Samsung heeft een nieuwe firmware-update uitgebracht voor zijn QLED, OLED en Neo QLED smart-tv’s uit 2023. Deze bevat zowel verbeteringen in de UI als in het functioneren.

Ondanks die verbeteringen loopt niet alles op rolletjes. Eigenaren van een Samsung soundbar klagen dat de update problemen veroorzaakt. Wat is er precies aan de hand?

Je Samsung smart-tv krijgt een fijne update

Voor verschillende Samsung smart-tv’s die uit het jaar 2023 komen, is de update nu beschikbaar. Om precies te zijn gaat het om versie 1402.5.

Naast de oppervlakkige verbeteringen zijn er ook wat fixes die dieper liggen. Zo zijn de kleuren verbeterd, is de gaming-mode sterker, hebben apps een verbeterde stabiliteit en zijn ze beter beschermd.

Samsung brengt je smart-tv naar hoger niveau met deze update
(Afbeelding: Samsung)

Ook de internetverbinding is geoptimaliseerd. Hetzelfde geldt voor Adaptive Sound en de zelf-diagnose. De instellingen zijn makkelijker bereikbaar, werken sneller en zien er moderner uit op de Samsung smart-tv’s.

Gebruikers met een soundbar willen oppassen

Welkome verbeteringen allemaal, maar het is voor mensen met een soundbar slimmer om de update nog even uit te stellen.

Hoewel er een foutmelding voor soundbars is opgelost, lijken er na de update juist meer problemen bij gekomen te zijn voor mensen die een exemplaar van Samsung onder hun tv hebben staan.

Verschillende Reddit-gebruikers met een Samsung soundbar klagen dat er willekeurige glitches zijn verschenen sinds ze de update op hun Samsung smart-tv hebben geïnstalleerd. Zo valt het geluid soms weg. Opvallend genoeg hebben tv-eigenaren die een soundbar van een ander merk hebben, juist geen problemen.

Wil je updaten? Dan gebeurt dit meestal na verloop van tijd automatisch. Heb je die functie uit staan, of wil je ‘m gewoon sneller op je smart-tv hebben? Druk dan op Menu/Home en ga vervolgens naar Ondersteuning > Software-update. Daar vind je de update-status en kan je ‘m handmatig installeren, of de automatische installatie aan- of uitzetten.

Na Samsung stoot ook projector LG je smart-tv van de troon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen