Samsung opent aanval op Ikea en Sonos met (on)opvallende speaker

Audio Jeroen Kraak 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Ikea en Sonos werken al jarenlang samen op het gebied van bijzondere speakers. Zo is een Symfonisk-lamp of -schilderij niet alleen een designitem, maar komt er ook muziek uit. Samsung denkt het beter te kunnen en laat tijdens CES 2024 de Music Frame zien.

Als je, net zoals iedereen op Tweede Paasdag, polonaise loopt in de Ikea, zie je daar in de voorbeeldwoonkamers soms bijzondere Symfonisk-lampen staan waar geluid uit komt. Het is het ideale product als je van muziek houdt, maar niet wilt dat speakers echt opvallen.

Ikea werkt hiervoor samen met Sonos. Het bijzondere hieraan is dat de boxen in een lamp of schilderij, in tegenstelling tot normale Sonos-producten, helemaal niet duur zijn. Tijdens CES 2024 laat Samsung nu ook weten zich op die markt te gaan richten.

Samsung gaat concurreren met Sonos en Ikea

The Frame komt je wellicht bekend voor. Samsung maakt onder die naam al televisies die zo zijn afgewerkt dat ze op een schilderij lijken. Het voordeel is dat je geen lelijk zwart vlak ziet als je het toestel uit hebt staan. Nu breidt het die lijn uit met een speciale speaker, die wel wat weg heeft van de Symfonisk-lijn van Ikea en Sonos.

Samsung heeft flink veel kennis in huis als het gaat om geluid. Het bedrijf is eigenaar van Harman/Kardon, waar onder andere JBL een submerk van is. Het bedrijf weet dus, net zoals Sonos, prima hoe het goede speakers moet maken.

(Afbeelding: Samsung)

Grote verschillen met de Symfonisk

In tegenstelling tot de The Frame-televisie heeft de Music Frame van Samsung geen scherm. In plaats daarvan heeft het een fysieke afbeelding. Je kunt het dus met recht een Symfonisk-concurrent noemen. Toch is er wel een verschil met die van Sonos en Ikea. Die van Samsung kun je koppelen met een Samsung-televisie, waardoor je echt surround sound hebt. Ideaal dus om achter de bank te hangen zodat je geen normale speakers meer nodig hebt.

Daarnaast is er ook nog een ander voordeel ten opzichte van de Symfonisk-speaker van Ikea en Sonos. Met een grootte van 32,77 bij 32,77 centimeter is het model van Samsung flink kleiner. De foto en de lijst van de speaker kun je ook gewoon aanpassen.

Samsung heeft nog geen prijs en lanceerdatum gedeeld van deze Sonos/Ikea-concurrent. De verwachting is echter dat deze in het voorjaar van 2024 verschijnt.

LG presenteert doorzichtige OLED-tv die je gewoon wil hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen