Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsungs groene wens is goed nieuws voor jouw Android-smartphone

Het ziet ernaar uit dat Samsung goede voornemens heeft, aangaande de duurzaamheid van haar toestellen en de impact op het milieu. Het lijkt er namelijk op dat het bedrijf haar beleid ten aanzien van het repareren van smartphones wil aanpassen. Helaas is het zo dat de plannen op moment van schrijven niet bevestigd zijn.

We lopen er allemaal wel een keer tegenaan: een smartphone die kapotgaat. Dan komt de vraag: koop je een nieuwe of laat je hem fixen? Veel consumenten zijn tegenwoordig milieubewust bezig, waardoor ze voor optie twee kiezen. En hoewel optie twee al duurzaamheid uitstraalt, kan het altijd nog duurzamer.

Zet Samsung verder in op duurzaamheid?

Als we Business Korea mogen geloven, dan wil het bedrijf het reparatieprogramma op de schop gooien. Wanneer smartphones binnenkomen voor reparatie, dan gaat de fabrikant mogelijk geen nieuwe onderdelen meer gebruiken. In plaats daarvan gebruikt Samsung dan onderdelen uit oude toestellen voor het repareren.

Samsung Galaxy S21 S22 FE serie
De Samsung Galaxy S21 (Afbeelding: Samsung)

Het is overigens niet duidelijk of consumenten dergelijke onderdelen zelf kunnen kopen of dat dit alleen gebeurt wanneer ze hun toestel opsturen. Het zou tof zijn als Samsung de onderdelen zelf opstuurt, aangezien het bedrijf eerder een doe-het-zelfprogramma opzette met iFixit. Dan ben je echt maximaal duurzaam bezig.

Wachten op bevestiging

Helaas moeten we nu wachten op Samsung voor een bevestiging. Het is namelijk nog helemaal niet zeker of het bedrijf überhaupt het bovenstaande van plan is. Business Korea meldt in elk geval dat als de plannen doorgezet worden, de onderdelen in de tweede helft van het jaar beschikbaar zijn voor reparaties.

Bovendien spreekt het medium alleen over smartphones. Samsung biedt natuurlijk veel meer apparaten aan, zoals tablets, laptops en smartwatches. Het is vooralsnog niet duidelijk of daar ook tweedehands onderdelen voor beschikbaar komen. We hopen dat dit nieuws waar is; hoe duurzamer, hoe beter.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs iPhone 13 Pro Max: strijd der vlaggenschepen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Korea

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsungs groene wens is goed nieuws voor jouw Android-smartphone
Sluiten