Scherm iPhone opnemen? Zo doe je dat zonder externe apps

Apple rmens 13 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar iets met bewegend beeld zeggen is vaak nog beter. Zeker als je bijvoorbeeld iemand wil uitleggen hoe iets werkt of waar een bepaalde functie zit. Gelukkig is het tegenwoordig heel gemakkelijk om het scherm van een iPhone of iPad op te nemen. Zo maak je zonder externe apps of hulpmiddelen een schermopname.

Knop in bedieningspaneel plaatsen

Je scherm opnemen gaat het makkelijkst als je de knop voor het opnemen van je scherm in bedieningspaneel van iOS plaatst. Dat doe je als volgt:

  • Tik op Instellingen en ga naar Bedieningspaneel.
  • Tik op de optie ‘Pas regelaars aan’.
  • Scroll naar onder tot je de optie ‘Schermopname’ ziet en tik vervolgens op het groene plusje.
iPhone scherm opnemen
Klik/tap voor groter.

Scherm iPhone opnemen vanuit bedieningspaneel

Als de juiste knop in het bedieningspaneel staat, is het een kwestie van het paneel in beeld brengen door van onder naar boven te vegen (toestel met home-knop) of uit de rechter bovenhoek naar beneden te vegen (toestel zonder home-knop zoals de iPhone X). Daarna selecteer je de opname-knop en zal deze gaan aftellen. Zodra het opnemen begint, verschijnt een rode balk bovenin het scherm (toestel met home-knop) of wordt de tijd linksboven rood omlijnd (toestel zonder home-knop zoals de iPhone X). Is je opname klaar? Tik dan op het rode deel van het scherm en de opname stopt.

Klik/tap voor groter.

Schermopname bewerken

De schermopname zal automatisch worden opgeslagen in je fotobibliotheek. Daar kun je bewerkingen toepassen zoals het inkorten van de opname. Het begin en einde eraf knippen is vaak het mooist, want zo zie je niet in de video dat je de opname start en stopt. Na het bewerken kun je de schermopname delen zoals je ook met een andere foto of video doet.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen