Maakt na The Office en HIMYM ook het iconische Seinfeld een comeback?

Films & Series Jeroen Kraak 11 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Na de terugkeer van HIMYM (How I Met Your Father) en That 70’s Show (That 90’s Show) krijgt de wereld van Sitcoms ook het geliefde Frasier terug. Dit terwijl iconen als The Office en Seinfeld rustig hun opwachting maken.

Fans van Friends moeten even rustig op de bank blijven zitten, want het is het iconische Seinfeld (1989-1998) dat nu zijn comeback lijkt te maken.

Een terugkeer van Seinfeld

Seinfeld is nog steeds een van de populairste sitcoms die je op dit moment kan zien op Netflix. In de serie zien we de avonturen van comedian Jerry Seinfeld en zijn nogal bijzondere neurotische vrienden. Een serie die je naast The Office, Frasier en How I Met Your Mother toch echt wel een keertje een kans wil geven.

Bij het einde van Seinfeld zaten er maar liefst 76 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Dat het einde, net als bij series als Game of Thrones, een beetje tegenviel laten we dan even in het midden.

Gelukkig hoeft het niet het definitieve einde te zijn, want de serie kan zomaar weer eens terugkomen. Sterker nog, Jerry Seinfeld zelf hint erop tijdens een komedieshow in Boston. Hij liet weten dat hij samen met mede-bedenker Larry David er nog steeds op aan het broeden is.

Moeten we wel wachten op revivals van series als The Office, How I Met Your Mother en Frasier?

Tijdens die show liet Jerry Seinfeld weten: “Ik heb een klein geheim over dat einde, maar ik kan het niet vertellen. Er gaat iets meer gebeuren, in ieder geval.”

Dat Jerry Seinfeld een nieuw deel ziet zitten kan met meerdere factoren te maken hebben. Als eerste is daar het succes op Netflix. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel andere series die een revival maken. Zo zien we Frasier gewoon terug en zijn How I Met Your Mother en The Fresh Prince in een andere vorm terug. Ook komt The Office terug en als Friends nu ook uit de mottenballen wordt getrokken is het helemaal feest.

Aan de andere kant is het echt de vraag of je soms series niet gewoon moet laten rusten. The Fresh Prince of Bel-Air was prima zoals het was en de nieuwe versie is toch een stuk minder en hetzelfde kan gezegd worden over de reboot van How I Met Your Mother. Over Frasier zijn de eerste geluiden dan wel weer positief. Bij The Office en Seinfeld is dat nu nog een vraagteken, maar binnenkort lijken we het antwoord dus echt te weten.

Een van de beste maffia-series ooit krijgt eindelijk een nieuw deel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen