Is deze halsband voor een hond slimmer dan je smartwatch?

Gadgets Jeroen Kraak 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

We lopen bijna allemaal met een smartwatch om onze pols. Maar wist je dat je hond ook helemaal de blits kan maken met een slimme halsband?

Je hond is misschien wel je beste vriend en daarom wil je dan ook het beste voor hem. Zo geef je hem het beste voer en speel je met hem, maar wist je ook dat je ‘m een slimme halsband kunt geven?

En met slim bedoelen we ook echt slim. Het helpt je om je hond in het gareel te houden. Je kunt ‘m bijna vergelijken met een smartwatch.

De slimme halsband die slimmer is dan menig smartwatch

Er zijn verschillende manieren om je hond te laten luisteren. Dat kan door ‘m koekjes te voeren of met een speciale klikker te werken. Helaas zijn er ook slechte manieren die mensen gebruiken om een hond in toom te houden: denk bijvoorbeeld aan een halsband die stroomstoten geeft.

Het kan echter ook op een andere manier, die veel diervriendelijker is. Nee, geen smartwatch, maar een slimme halsband van SpotOn. Deze is volledig draadloos en heeft een GPS-tracker. Met die tracker weet de halsband precies waar de viervoeter is en wanneer hij bijvoorbeeld te ver wegloopt. Het dier voelt dan een trilling of krijgt een geluid te horen. Luistert de hond toch niet? Dan krijg je een notificatie op je smartphone met de locatie.

Vernuftige functies voor je hond

Het klinkt misschien gek dat we een halsband met een smartwatch vergelijken, maar het is echt een indrukwekkende gadget. Het geeft de exacte afstand aan tot je hond, hij weet precies waar die is en dan gaat de batterij ook nog eens een flinke tijd mee, 22 uur om precies te zijn.

Die GPS-functie zit vernuftig in elkaar. In plaats van bluetooth, zoals een AirTag, gebruikt deze halsband een echte GPS-tracker die verbinding maakt met satellieten. Hierdoor is deze, net zoals een smartwatch, nog nauwkeuriger. In de halsband zit daarvoor een dual-band-antenne die alle ruis kan wegfilteren.

Zelfs als hij in de bosjes loopt, vind je je trouwe viervoeter gewoon weer terug. De gadget voor de hond is dan ook vooral geschikt als je een grote tuin hebt waarin hij vrij rond kan lopen.

Voor deze bijzondere halsband voor je hond moet je echter wel flink wat geld neerleggen. Hij is misschien wel slimmer dan een smartwatch, maar ook veel duurder. Voor dit exemplaar betaal je 999 dollar. Er is nog een nadeel: de halsband is niet in Nederland verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen