Dit Smart Home-gadget brouwt het ideale bier voor je

Smart Home Jeroen Kraak 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Altijd al je eigen bier willen brouwen of cider willen maken? Dit Smart Home-gadget neemt je al het werk uit handen.

Bij een Smart Home-gadget denk je vaak aan een slimme lamp of beveiligingscamera. Heel handig natuurlijk, maar laten we het over echt belangrijke zaken in het leven hebben, zoals: bier en cider.

Nee, je hoeft in je Smart Home geen flesjes Heineken in je slimme koelkast te zetten, want je kan het gewoon door een ander apparaat helemaal laten maken. Er is nu een slimme bierbrouwmachine.

Slimme bierbrouwmachine voor je Smart Home

Het apparaat voor je Smart Home heet de iGulu F1 en ziet eruit als een ton met een kraantje. Het is een beetje vergelijkbaar met een beertender. Wel werkt het iets anders. Je plaatst er geen fust in (hoewel dat wel kan), maar in plaats daarvan brouwt het apparaat zelf bier en cider voor je.

Dit Smart Home-apparaat kan de temperatuur in het vat automatisch aanpassen tussen de 2 en 30 graden. Dankzij het automatische drukbeheersysteem merkt hij op wanneer het fermentatieproces te veel druk opbouwt en geeft dan een deel vrij, om terug te gaan naar veilige waardes. Zo heb je in ieder geval geen bierexplosie in de keuken.

Dit Smart Home-gadget brouwt het ideale bier voor je
Je eigen bier brouwen. (Afbeelding: iGulu)

De kosten van je eigen bier

Om bier te maken kan je drie speciale pakketten bij de maker van de Smart Home-machine, iGulu, bestellen, al zou je ook zelf ingrediënten kunnen toevoegen, zodat je echt je eigen bier ontwikkelt.

Wat deze machine slim maakt, is een speciale RFID-chip die je op de machine plaatst. Hierdoor wordt er een voorgeprogrammeerd brouwproces gestart. Dit proces kan een aantal dagen duren, afhankelijk van het recept dat je gebruikt. Als het proces klaar is, kan de machine je bier direct koel houden. Zo tap je het meteen in een glas.

Toch is er ook een nadeel. Deze machine voor in je Smart Home – of beter gezegd je Smart Kitchen – kost je 699 dollar, plus nog 49,99 dollar aan verzendkosten. Dat is omgerekend zo’n 688 euro. Een flinke prijs, maar goed, zoveel kost een echt goede koffiemachine soms ook. En zeg nou zelf, wat is belangrijker in het leven: koffie of bier en cider?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen