Deze minimalistische smartphone heeft alleen een zwart-wit scherm

Smartphones Sam Dille 16 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Elke smartphone zit vol met apps die je overrompelen met prikkels. Dit nieuwe toestel van Light Phone doet precies het tegenovergestelde.

Terwijl Apple druk bezig is om elke nieuwe smartphone steeds geavanceerder te maken, gaan andere bedrijven juist de andere kant op. Fairphone zet zich bijvoorbeeld in voor duurzaamheid en eerlijke producten in de elektronica-industrie.

En Light Phone is hier ook een goed voorbeeld van. Het bedrijf heeft een nieuwe smartphone gelanceerd met een extreem minimalistisch design. En er staat helemaal geen social media op. Zo zit dat precies.

Maak kennis met de Light Phone III

De Light Phone III is net als zijn voorgangers ontworpen om gebruikers te helpen minder afhankelijk te zijn van hun smartphones. Zo kun je er niet mee op social media, nieuwsapps, mailboxen en internetbrowsers. Het enige wat je met deze smartphone kunt doen is bellen en sms’en. Al staat er ook een rekenmachine, wekker en muziekspeler op.

De voorgangers van de Light Phone III, de I en II, zijn kleine smartphones met een simpel design. De III gooit het over een iets andere boeg. De smartphone heeft een slank OLED-display die een stuk groter is dan die van vorige modellen.

Het opvallendste aan de smartphone is het beeldscherm. Die toont alleen in zwart-wit. Dat zorgt er niet alleen voor dat je minder prikkels ervaart, maar het is ook prettig voor je ogen. Zo word je minder blootgesteld aan blauw licht.

Hij is ongeveer net zo breed als moderne iPhones, maar veel korter. Het team van Light Phone zegt dat dit opzettelijk is om sms’en gemakkelijker te maken wanneer je het apparaat verticaal houdt.

Maar er is ook minder goed nieuws. De Light Phone III kost 800 dollar, meer dan het dubbele van de prijs van de Light Phone II was. Dat is behoorlijk wat geld voor een smartphone waar nauwelijks apps op staan. Het kost je immers niets om alle storende apps van je huidige smartphone te verwijderen.

Maar er is een deal voor early adopters. Als je de Light Phone III nu pre-ordert, kun je hem scoren voor de helft van de prijs. Het bedrijf hoopt de smartphones begin volgend jaar te kunnen verzenden. Je kunt het toestel pre-orderen via deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen