Vanaf 7 mei is de Sonos-app op iPhone en Android compleet anders

Apps Jeroen Kraak 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De Sonos-app krijgt binnenkort een compleet nieuw uiterlijk op je iPhone of Android-toestel. Dat doet het bedrijf niet zonder reden.

De Sonos-app op je iPhone of Android-toestel is het ideale startpunt voor je muzikale reis. Je kunt er makkelijk al je producten van het bedrijf mee bedienen, of het nu een slimme speaker of een soundbar is.

De app voor iPhone en Android gaat binnenkort volledig op de schop en dat heeft vooral te maken met een nieuw product: de nieuwe koptelefoon.

Een nieuwe Sonos-app voor iPhone en Android

Op 7 mei is het zover. Nee, het is niet de releasedatum voor de eerste koptelefoon van Sonos, maar voor de vernieuwde app van het merk. Het bijzondere aan de app is dat die zowel helpt om je slimme speakers als de nieuwe koptelefoon te bedienen.

Helaas voor Sonos heeft The Verge screenshots ontvangen van de vernieuwde app die het bedrijf eigenlijk nog geheim wilde houden. Als we daar kijken zien we dat de Sonos-app een flinke make-over heeft gekregen. Sterker nog, we kunnen het eigenlijk wel een complete transformatie noemen.

Vanaf 7 mei is de Sonos-app op iPhone en Android compleet anders
De vernieuwde app. (Afbeelding: The Verge)

De vernieuwde app wordt uitgerold als een update van de Sonos S2-app die het in 2020 uitbracht voor iPhone en Android. De onderste navigatietabbladen zullen worden verwijderd. In plaats daarvan staan al je producten centraal op het startscherm.

Ook wordt het straks gemakkelijker om muziek te vinden in de Sonos-app voor iPhone en Android. Onderaan het scherm in de nieuwe app is een zoekbalk toegevoegd. De knoppen om nummers te starten, pauzeren of te mixen vind je in het “Nu afspelen”-scherm.

Het fijne aan het startscherm van de nieuwe Sonos-app voor iPhone en Android is dat je deze zelf helemaal kunt aanpassen. Zo kun je er precies op zetten wat je belangrijk vindt. Denk hierbij aan een carrousel van afspeellijsten en muziekdiensten.

De nieuwe koptelefoon

Dat de Sonos-app voor iPhone en Android op de schop gaat is niet zonder reden, het heeft alles te maken met de koptelefoon van het merk die dit jaar moet verschijnen. Het zal moeten concurreren met de premiummodellen van bijvoorbeeld Apple en Sony.

Een koptelefoon is weer een ander product dan een slimme speaker of soundbar. Het is dus logisch dat Sonos de nodige veranderingen aanbrengt in de iPhone- en Android-app om die naadloos te integreren met andere producten. Hoe mooi zou het zijn als wanneer je thuiskomt, de muziek van de koptelefoon meteen wordt afgespeeld door de speakers.

Kan de Yamaha True X Bar 50A het Sonos écht moeilijk maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen