Nieuwe Sonos-app doet wat Spotify al jaren geleden had moeten doen

Apps Jeroen Kraak 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De vernieuwde Sonos-app is uit en die heeft niet alleen qua uiterlijk een behoorlijke lik verf gekregen. Het heeft ook een aantal nieuwe functies waarvan eentje Spotify en Apple Music flink aftroeft.

De Sonos-app heeft een grondige make-over gekregen en ziet er een stuk strakker uit. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de nieuwe koptelefoon die het bedrijf binnenkort wil uitbrengen.

Toch kijken we daar op dit moment even niet naar, want we zijn stomverbaasd door een nieuwe functie in de app van Sonos. Universal Streaming maakt ons heel blij en Spotify en Apple Music zouden hier goed naar moeten kijken.

Wat Sonos beter doet dan Apple Music en Spotify

Eerder zagen we al uitgelekte screenshots van de nieuwe Sonos-app, maar nu is er meer informatie naar buiten gekomen door Sonos zelf. De app is flink overzichtelijker dan zijn voorganger en dat komt vooral doordat alle informatie nu op een pagina staat, in plaats van dat je door allerlei tabbladen moet bladeren.

Een van de fijnste functies in de nieuwe app lijkt klein, maar is zoveel gebruiksvriendelijker dan we gewend zijn. Het gaat om Universal Streaming. Wees niet bang, dit is niet een nieuwe Netflix-concurrent van Universal waar je een abonnement op moet afsluiten. Het heeft alles te maken met muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Apple Music.

Nieuwe Sonos-app doet precies wat Spotify en Apple Music nalaten
Een makkelijk overzicht. (Afbeelding: Sonos)

Universal Streaming laat je muziek en podcasts zoeken in meer dan 100 verschillende streaming-apps. Hiervoor hoef je niet meer het type inhoud te selecteren, zoals de artiest of podcast. Het zorgt ervoor dat je veel sneller je content vindt, of je nu Spotify, Apple Music, Tidal of YouTube Music gebruikt. Dat kan allemaal via de gebruiksvriendelijke zoekbalk.

Welke nieuwe functies heeft de Sonos-app nog meer?

Zoals gezegd is de Sonos-app flink overzichtelijker door het nieuwe startscherm. Vind je dat toch niet genoeg? Dan kan je dat startscherm precies aanpassen zoals jij wil. Zet bijvoorbeeld rijen van je favoriete content vast of bewerk juist de huidige rijen. De app doet wat jij wil.

Maar niet alleen het startscherm is makkelijker, hetzelfde geldt voor de bediening van je Sonos-apparaten. Als je omhoog swipet vanaf de onderkant van het startscherm, zie je alle speakers en soundbars die je hebt. Hier kun je ze aansturen en zie je precies wat er op welk apparaat draait.

Ook is het mogelijk om via dit scherm snel je speakers te groeperen en het perfecte volume te kiezen. Zo zit je nog minder te klungelen, dus.

Daarnaast is niet alleen de Sonos-app voor iPhone en Android vernieuwd. Ook de webapp is onder handen genomen en vervangt de Sonos-desktopcontroller. Deze werkt net zoals de nieuwe app en ook hiermee stuur je dus alles veel makkelijker aan.

Zoals gezegd moet je nog een klein beetje wachten op de nieuwe app. Op 7 mei is zowel de Sonos-app voor iOS als Android live, en datzelfde geldt voor de webapp.

Kan de Yamaha True X Bar 50A het Sonos écht moeilijk maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen