Sonos verbetert problematische iPhone- en Android-app (maar…)

Apps Jeroen Kraak 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Sonos heeft een update uitgebracht voor de vernieuwde app iPhone en Android. Hoewel er veel verbeteringen zijn, werkt nog niet alles optimaal.

Hoewel de lancering van de Sonos Ace-hoofdtelefoon een groot succes was, krijgt de nieuwe Sonos-app voor iPhone en Android minder lovende kritieken. Gebruikers klagen over de prestaties en het ontbreken van geliefde functies, wat leidt tot teleurstelling en frustratie.

Sonos heeft sindsdien verschillende updates uitgebracht om de app te verbeteren. In mei en juni werden timers toegevoegd. Nu komt er weer een nieuwe update. Toch missen gebruikers nog steeds bepaalde functies, ondanks de inspanningen van Sonos om de app te verbeteren.

Sonos-app voor iPhone en Android verder verbeterd

In de laatste update hebben Android-gebruikers vanaf nu ook een speciale mute-knop, een verbeterde TalkBack-schermlezer voor de volumeregelaars, en hebben die volumeregelaars nu ook numerieke waarden gekregen zodat je het geluid nog beter kan afstellen. Laatstgenoemde functie komt ook naar de iphone-versie van de app.

Verder krijgt het volume-icoontje een update, is het mogelijk om de stereo- en monoconfiguratie voor de uitgangen van de Sonos Amp en Port aan te passen en is er ondersteuning voor SonosNet-kanaalselectie. Handig als je in een omgeving zit waar veel WiFi-netwerken storing kunnen veroorzaken.

Sonos verbetert de iPhone- en Android-app (maar...)
De nieuwe app. (Afbeelding: Sonos)

Nog meer verbeteringen

Is iedereen nu dan weer tevreden? Nee, op onder andere Reddit lezen we nog het nodige commentaar. Zo kan Sonos nog de zoekfunctie in de bibliotheek verbeteren, waardoor het makkelijker wordt om nummers te vinden. Ook moet de wachtrij in de iPhone- en Android-app nog onder handen worden genomen om nummers eenvoudiger toe te voegen. Daarnaast zijn er klachten over het toevoegen van verschillende andere services zoals Apple Music, werkt Trueplay nog niet optimaal en is het soms nog lastig om extra speakers toe te voegen.

Sonos laat weten dat er nog flink wat functies in de steigers staan. Die moet de komende maanden uitkomen. Zo wordt in juli een verbetering voor de autoplay-instellingen uitgerold worden en op een later moment moet het ook mogelijk zijn om alarmen te snoozen.

Een volledig probleemloze app laat dus nog even op zich wachten. Met deze update laat Sonos echter wel zien dat het feedback van gebruikers serieus neemt. Updaten dus!

Sonos Ray krijgt concurrentie van HomePod als het aan dit Apple-patent ligt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen