Nieuwe elektrische auto van Sony werkt bijna zoals de PlayStation 5

Elektrische auto's Jeroen Kraak 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

CES 2024 is losgebarsten en veel techbedrijven delen hun nieuwste gadgets en technieken. Ook Sony is van de partij en deelt meer details over de Afeela, de elektrische auto die het samen ontwikkelt met Honda. Een auto die meer gemeen heeft met de PlayStation 5 dan je denkt.

Goed, de Sony/Honda Afeela zagen we al een aantal keer op de CES. Veel lijkt er niet veranderd aan de elektrische auto, dus heeft Sony een andere manier gevonden om de EV in de belangstelling te krijgen. En hiervoor heeft het de PlayStation 5 gebruikt.

Izumi Kawanishi, president en COO van Sony Honda Mobility, bestuurde de auto door middel van een PlayStation 5-controller. Daarnaast heeft het een aantal nieuwe details gebracht over de elektrische auto.

De elektrische auto van Sony en Honda

De elektrische auto en de PlayStation 5 hebben namelijk een aantal overeenkomsten. In de auto wordt gebruikgemaakt van de Unreal Engine 5.3 van Epic Games. Deze moet met zijn kracht het infotainmentsysteem van de EV prachtige graphics geven. Denk hierbij aan zeer gedetailleerde 3D-kaarten en AR. Daarnaast kun je straks ook films kijken en natuurlijk gamen in de auto. Doe dit wel alleen als je stil staat op een parkeerplaats of in de garage.

Maar de Unreal Engine is er voor meer dan alleen de leuke dingen voor Sony, zoals de PlayStation 5. Zo helpt het ook om de rijhulpsystemen van de elektrische auto te trainen en te verbeteren. De zeer realistisch gesimuleerde omgevingen zorgen voor een verbeterde nauwkeurigheid.

Sony breng PlayStation 5-functies naar nieuwe elektrische auto
De elektrische auto van Sony en Honda. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer PlayStation 5

Wat je wellicht niet meteen verwacht is dat Sony en Microsoft gaan samenwerken. Het zijn de grootste concurrenten op de gamemarkt met Xbox Series X en PlayStation 5, maar voor AI slaan ze de handen ineen.

De elektrische auto van Sony en Honda gaat de Azure AI-cloudcomputertechnologie gebruiken van het Amerikaanse bedrijf.

Als laatste tijdens de presentatie hintte Sony ook nog op een samenwerking voor de elektrische auto tussen het bedrijf en gamestudio Polyphony Digital. Die laatste is eigendom van de fabrikant en maakt de gamereeks Grand Turismo.

Het moet de virtuele en echte wereld samenbrengen. Over hoe dat precies moet gebeuren, is het bedrijf vaag. Wellicht kunnen we de auto misschien in een Gran Turismo-game voor de PlayStation 5 terugzien.

Sony maakt einde aan irritatie van menig PlayStation 5-gebruiker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen