Sony kondigt nieuwe Android-smartphone aan met unieke camera

Smartphones Jeroen Kraak 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Sony heeft de nieuwe Xperia-lijn aangekondigd. Daartoe behoren het nieuwe vlaggenschip de 1 VI en de midrange 10VI die uiteraard draaien op Android.

Sony brengt twee opmerkelijke nieuwe Android-smartphones uit. Het vlaggenschip, de Xperia 1 VI heeft een unieke camera.

Maar daarnaast introduceert het ook een nieuw midrange-model. Dit model is opvallend licht en gemakkelijk met één hand te bedienen.

Dit is de Sony Xperia 1 VI

Laten we beginnen met het vlaggenschip van Sony. De meest opvallende eigenschap van de Sony Xperia 1 VI is de camera. Het heeft een telefotocamera die kan schakelen tussen brandpuntafstanden van 85 mm en 170 mm. Hierdoor beschik je over 7,1x optische zoom. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S24 Ultra en Google Pixel 8 Pro bieden maximaal 5x optische zoom. Volgens het bedrijf kan de hoofdcamera van de Xperia zelfs concurreren met reguliere full-frame-camera’s.

Daarnaast heeft de Sony Xperia 1 VI een Snapdragon 8 Gen 3 onder de motorkap. Daarbij beschikt het over 12 GB RAM en kun je kiezen tussen 256 GB en 512 GB opslag. Bovendien heeft deze een 5000 mAh-batterij die tot twee dagen meegaat op een volle lading.

Sony kondigt nieuwe Xperia-modellen aan met opmerkelijke camera
De nieuwe Xperia 1 VI. (Afbeelding: Sony)

Wat tegenwoordig bijzonder genoemd kan worden, is dat deze smartphone een 3,5 mm koptelefoonaansluiting heeft, waardoor je op hogere kwaliteit naar muziek kunt luisteren. Daarnaast heeft het ook een OLED-scherm.

De Sony Xperia 1 VI is zeker niet goedkoop: je betaalt er 1.399 euro voor. Het toestel is te pre-orderen en zal begin juni verschijnen.

De Sony Xperia 10 VI

Is die 1.399 euro te prijzig? Dan kun je ook kiezen voor de nieuwe 10 VI met een prijskaartje van 399 euro. In tegenstelling tot zijn duurdere broer, draait deze smartphone op de SnapDragon 6 Gen 1, heeft hij 8 GB RAM en 128 GB interne opslag. Deze laatste is overigens uitbreidbaar met een SD-kaartje.

Het scherm is een 6,1-inch OLED in een 21:9 verhouding. Hierdoor ligt hij gemakkelijk in de hand. Het scherm heeft een maximale verversingssnelheid van 60 Hz. Wat ook meteen opvalt, is het lage gewicht van 164 gram.

Sony kondigt nieuwe Xperia-modellen aan met opmerkelijke camera
Het midrange-model. (Afbeelding: Sony)

Toch zijn er ook overeenkomsten met de Sony Xperia 1 VI. Zo heeft dit toestel ook een 5000 mAh-batterij en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Deze smartphone kan echter niet draadloos worden opgeladen. De smartphone is nu te pre-orderen en komt ergens midden juni uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen