Sony introduceert geniale portable soundbar voor iPhone, Android en meer

Audio Jeroen Kraak 6 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Bij sommige apparaten denk je wel dat alles eruit is gehaald. Dat er geen nieuwe functies bijkomen, maar hooguit wat specs die verbeterd worden. Sony laat zien dat het toch nog kan, alleen weet ik niet of het een Bluetooth-speaker of soundbar is voor iPhone, Android en meer.

De Sony HT-AX7 is een bijzonder nieuw gadget, want is het nu een Bluetooth-speaker met soundbarfunctie, of soundbar met speakerfunctie? Nou ja, het is eigenlijk allebei en dat komt door het opmerkelijke ontwerp. Iets wat we nog niet eerder hebben gezien voor iPhone en Android.

De nieuwe soundbar/draadloze speaker van Sony

De soundbar die we voor nu een draagbare speaker noemen, bestaat dus uit een hoofdluidspreker en twee kleinere speakers die je overal kunt plaatsen bij je iPhone, Android of tablet. Daarmee is de grootste ideaal te gebruiken als soundbar en kun je de twee kleinere achter je neerzetten voor ruimtelijke audio.

De soundbar is vooral bedoeld voor je Android, iPhone, tablet of laptop. Dat komt omdat deze alleen maar te gebruiken is via Bluetooth, aangezien er alleen maar een fysieke USB-C-oplaadpoort op zit. Het is dus niet de beste optie om ‘m te gebruiken voor je televisie, al kan dat natuurlijk wel als die Bluetooth ondersteunt. Het apparaat werkt niet met een wifi-verbinding.

Voor deze soundbar/speaker gebruikt Sony zijn speciale 360 Spatial Sound Mapping. Deze kan het stereosignaal opwaarderen. Doordat er twee speakers achter je staan, geeft het een soort Dolby Atmos-effect, maar dan van iets mindere kwaliteit. Dolby Atmos wordt dan ook niet ondersteund.

Sony zelf noemt het nieuwe gadget een draagbaar theatersysteem en dat dekt wel goed de lading. Als je dus een film op je tablet, iPhone of Android ergens kijkt, zorgt het voor een prima geluidservaring. Met fysieke knoppen aan de bovenkant kun je ook handmatig het volume regelen of audio pauzeren. Natuurlijk is dit ook te doen via een speciale app.

Unieke soundbar Sony is geniale toevoeging aan iPhone of Android
Zet ‘m overal neer, waar je maar wil. (Afbeelding: Sony)

Verschillende mogelijkheden voor iPhone en Android

Met de speaker heb je verschillende mogelijkheden. Naast een soort set om films en series te kijken, kun je de drie speakers ook op verschillende plaatsen in huis zetten en audio mono af laten spelen. Ideaal als je een feestje hebt en je wilt op meerdere plaatsen goed geluid.

Maar hoe lang gaat deze bijzondere soundbar mee op een batterijlading? Volgens Sony is dat 30 uur. Wat ideaal is, is dat je’m ook kort kunt opladen als je even snel iets wilt kijken op je iPhone of Android. Tien minuten opladen is goed voor een afspeeltijd van 2,5 uur. Het apparaat heeft geen IP-classificatie, dus kun je ‘m buiten beter niet gebruiken.

Dan blijft er een grote vraag over: hoeveel kost het? Het is zeker niet goedkoop met een prijs van 550 euro, wat dus ongeveer gelijk is aan dat van een Sonos Beam. Toch is er wel een verschil. Terwijl de Beam duidelijk de beste keuze is voor de televisie, is de speaker/soundbar van Sony juist ideaal als je films en series op je mobiele telefoon wilt kijken. Het gadget moet in augustus verschijnen.

Dit zijn de 3 beste Sonos-speaker om je set mee te beginnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen