Spider-Man 4 komt in 2025, maar is dat wel goed nieuws?

Films & Series Lucas van de Wetering 21 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De releasedatum van Spider-Man 4, de volgende Tom Holland-film, staat wellicht vast. En hopelijk gaat Marvel het niet verpesten.

Spider-Man is natuurlijk een van de bekendste en populairste superhelden in de hele wereld. Er zijn dan ook genoeg films en series van de spinnenheld verschenen over de jaren. Al spelen sommige acteurs de superheld vaker dan anderen.

We wachten sinds Spider-Man: No Way Home in 2021 al op de volgende Spider-Man film met de superster Tom Holland, en de tijd van release is waarschijnlijk bekend. Nu is het alleen hopen dan Marvel de film niet gaat verpesten.

Spider-Man 4 releasedatum in het Marvel Cinematic Universe

Ongeveer een maand geleden liet een bekende insider, genaamd Daniel Richtman, weten dat Spider-Man 4 zou beginnen met filmen in september van dit jaar. De verwachtingen waren hierdoor dat het vervolg zou verschijnen in november 2025 of begin 2026. December 2025 is niet mogelijk, behalve als Marvel het op wil nemen tegen Avatar 3.

Nu heeft Richtman nog een soortgelijk bericht gedeeld op X, maar deze keer met een verwachte release-tijd. Volgens Richtman begint het filmen van Spider-Man 4 in de herfst van dit jaar en komt de film een jaar later uit, in de herfst van 2025. Dat betekent dat Marvel het lekker druk krijgt met de spinnenheld.

Het No Way Home-effect

Het is niet heel raar dat het zolang heeft geduurd voordat het filmen van Spider-Man 4 begon. Marvel en Sony waren het niet helemaal eens over hoe de film eruit moest zien. Zo wil Marvel een kalme en kleine film die paste bij het nieuwe solo verhaal van Peter Parker. Maar Sony wil dat Spider-Man 4 net zo groots wordt als No Way Home.

Maar het Sony-plan is niet handig, tenminste niet voor deze film. Het was passend dat No Way Home zo groots was, het was het einde van een trilogie. Maar door Spider-Man 4 net zo groots te maken als No Way Home zal de film niet meer voelen als het begin van een nieuw verhaal.

Al ziet het eruit alsof Spider-Man 4 geen multiverse-verhaal gaat worden (gelukkig), zorgen nieuwe uitspraken van de voorzitter van Sony Motion Picture Group Tom Rothman wel voor wat zenuwen. Volgens Rothman wordt de volgende Spider-Man film een belangrijke gebeurtenis. Maar het begin van de nieuwe Marvel-trilogie hoeft helemaal geen belangrijke gebeurtenis te zijn, het moet gewoon een goede film worden over Peter Parker.

Onnodig groots

Het lijkt wel alsof Sony constant de cijfers en prestaties wil overtreffen van No Way Home, maar dat is bijna onmogelijk. No Way Home was een groot succes doordat het een einde was van een trilogie. Een nieuwe trilogie opbouwen moet rustig gebeuren, niet met een knaller.

Al zijn er zeker wat zorgen over Spider-Man 4, is het zeker een zegen dat de volgende film van de Marvel-held dichterbij komt. Nu moeten we alleen nog hopen dat de film niet nog weer een jaar wordt uitgesteld. Anderhalf jaar is nog steeds een lange tijd om te wachten, laat staan als het nog langer gaat duren.

Prime Video cancelt stilletjes de allereerste live-action Spider-Man serie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen