Dit is volgens Spotify de perfecte muziek om te luisteren met je Valentijn

Tech Mark Hofman 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Ah, Valentijnsdag. Commercieel als de neten, maar desondanks hangt de romantiek als een soort roze deken over onze dinsdag heen. Bij een speciale dag hoort natuurlijk speciale muziek en Spotify weet je precies te vertellen wat op dit gebied de beste keuzes zijn.

Muziek is een machtig middel voor romantiek. Al past het wat mij betreft eigenlijk perfect in iedere situatie. Maar goed, het is nu eenmaal Valentijnsdag en de liefde moet gevierd worden. Hoe je dat het beste doet, vertelt Spotify je.

Spotify heeft de perfecte muziek voor Valentijnsdag

Spotify heeft ons volledig in de smiezen. De streamingdienst analyseert ons luistergedrag niet alleen om de beste aanbevelingen te doen, maar dus ook in kaart te brengen waar we met z’n alle lekker op gaan. Bijvoorbeeld tijdens bijzondere dagen zoals Kerst of Valentijnsdag.

Wat dat laatste betreft kunnen we, als we Spotify mogen geloven, geen genoeg krijgen. Er staan wereldwijd 105 miljoen zelfgemaakte liefdesafspeellijsten op de streamingdienst. In Nederland houden we er in dat geval vooral van om Ed Sheeran, Beyoncé, John Legend, Bruno Mars en Whitney Huston in de lijsten te smijten.

Spotify
De streamingdienst op je iPhone! (Afbeelding: EPA/HAYOUNG JEON)

Het is dus aan te raden om één van de afspeellijsten aan te zetten tijdens een romantische Valentijnsdag. Op zoek naar de allerbeste nummers? De afgelopen vijf jaar luisterden we massaal naar de volgende (liefdes) pareltjes:

  • Billie Eilish – No Time To Die
  • Justin Bieber, Clever & Post Malone – Forever
  • Etta James – At Last
  • Bryan Adams – (Everthing I Do) I Do It For You
  • Al Green – Let’s Stay Together

Klinkt als muziek in de rode oortjes, niet?

Er hangt liefde in de lucht

Ondanks het feit dat veel mensen Valentijnsdag maar ‘commercieel geneuzel’ vinden, zijn we wel echt gek op romantische muziek. Spotify laat bijvoorbeeld weten dat er tussen 1 februari en 13 februari een toename van 90% is in Valentijnsdag-gerelateerde zoekopdrachten.

Een aardige stijging, maar er hangt bij menig gebruiker al langer liefde in de lucht. In december zag Spotify bijvoorbeeld wereldwijd al een stijging in de zoekopdrachten. We gaan dus erg lekker.

Wil je overigens de liefdeskriebels uit de weg gaan tijdens Valentijnsdag? Luister onze Freakin’ Nerds dan via onderstaande embed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen