Waarom je dat hartje op Spotify waarschijnlijk niet meer kan vinden

Tech Wesley Akkerman 28 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Gebruikers van Spotify opgelet: binnenkort verandert er iets kleins, waardoor je de dienst anders moet gebruiken. Het bedrijf besluit namelijk het harticoontje in te wisselen voor een nieuwe, multifunctionele knop. Dat zou het gebruik van de app gemakkelijker moeten maken, aldus de streamingdienst.

Op zijn eigen website maakt Spotify bekend het hart- en Toevoegen aan afspeellijst-knopje te consolideren. Voortaan krijg je te maken met een enkele plusknop, waarmee je met een simpele tap een nummer, lijst of podcast opslaat. Nadat je op de knop drukt, kun je direct de locatie voor het opslaan uitkiezen.

Spotify haalt het hartknopje weg

In principe werkt de plusknop nog een beetje zoals het harticoontje dat je gewend bent op Spotify. Want met een simpele tap voeg je beschikbare content toe aan je lijst met favorieten.

Na het tappen verandert het groene plusknopje in een checkmark. En als je dan op die checkmark tapt, kun je de opgeslagen locatie van de content aanpassen.

Met dezelfde knop kun je tevens een compleet album, afspeellijst of audioboek toevoegen aan je persoonlijke bibliotheek. Op het moment dat je de groene checkmark in beeld te zien krijgt, dan weet je zeker dat alles correct toegevoegd is. Dit klinkt alsof het allemaal sneller werkt op Spotify, dus laten we hopen dat het ook zo is.

Flink wat tijd besparen

Spotify claimt in elk geval dat uit tests blijkt dat gebruikers tijd besparen dankzij de nieuwe knop en dat ze opgeslagen content daadwerkelijk vaker beluisteren. Dat is vaak een wij-van-wc-eend-verhaal, dus dat ondervinden we graag zelf. Hoe lang moeten we precies wachten totdat de update bij ons arriveert?

Spotify
Zo ziet de nieuwe interface eruit (Afbeelding: Spotify)

Nou, een precies schema is er niet, maar in de komende weken moet de update bij iedereen gearriveerd zijn. De update wordt vanaf vandaag uitgerold naar iedereen die de Spotify-app gebruikt op Android en iOS, dus daar zit geen onderscheid in.

Spotify laat een AI-DJ voor jou een playlist maken en praat daar dan overheen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen