Spotify Wrapped 2022 is uit, maar wat is het eigenlijk?

Tech Dennis Mons 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier is het moment dat Spotify Wrapped 2022 verschijnt! Ieder jaar staan gebruikers van de streamingdienst te springen om het overzicht, maar wat is het nu eigenlijk precies? WANT-redacteur Dennis Mons legt het met muzikale liefde aan je uit.

De maand van het terugblikken staat in de startblokken. Zo krijgen we op tv een (best wel rampzalig) jaar terug te zien en hopen we dat YouTube weer een mooie compilatie maakt die dat laat verbleken. Maar waarschijnlijk is Spotify Wrapped 2022 wel de mooiste samenvatting voor jou persoonlijk. En dat is nu uit.

Spotify Wrapped 2022 is jouw samenvatting van 2022

Spotify Wrapped 2022 is een jaarlijks overzicht van de muziek waar je het meest van genoten hebt. Het laat je zien welke artiesten je bijvoorbeeld het meest hebt geluisterd.

Daarnaast krijg je ook te zien hoeveel tijd je hebt besteed aan enkele nummers, maar ook bepaalde podcasts. Wellicht een beetje confronterend, maar eigenlijk ook wel leuk.

Spotify Wrapped 2021
Wrapped 2021. (Afbeelding: Spotify)

Binnenkort te vinden in je app

Wrapped werd vorige jaren overigens niet uitgebracht op de desktop- of de web-app. En de kans bestaat dat dit weer zo is, want daar is niets over bekend en duikt niet op in de desktop-app. Wil je dus je eigen overzicht krijgen moet je toch echt even in je eigen telefoon-app duiken op Android of iOS. Kleine moeite en zo leuk om even flashbacks te krijgen.

Het aanbod van informatie is dan ook te gek. Los van alle artiesten en nummers, krijg je ook andere data. Wat was bijvoorbeeld je lievelingsgenre?

En dan is er altijd de vraag die ons intrigeert: was je gegeneerd over jouw muziekkeuzes? Blijft lachen en schattig om te delen.

Om Wrapped te checken moet je even in je app duiken. En mocht je dat gemist hebben; je ziet alle Spotify-eindejaarslijsten van Wrapped 2022 wel opduiken op social media.

wrapped, spotify, apple
We gaan het zien. (Afbeelding: Spotify)

Wrapped is officieel uit

Spotify heeft dus te kennen gegeven dat we sowieso deze week en deze maand de vele lijstjes mogen verwelkomen. En we zijn ontzettend benieuwd hoe die van jullie eruit zien.

Drop ons dus zeker een Spotify-link op één van onze social media-kanalen zoals Instagram, Facebook en Twitter, en we gaan met jullie mee-jammen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen