5 geheimen die we gemist hebben in de nieuwe Star Trek: Picard-trailer

Pop-Culture Dennis Mons 30 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

De laatste trailer voor het laatste seizoen van Star Trek:Picard is door Paramount+ gedropt, en wow, wat hebben we daar enorm zin in! WANT-redacteur Dennis Mons (en groot Star Trek-fan) viel meteen een aantal hele toffe dingen op.

Star Trek heeft in de loop der jaren wat ups en downs voor me gehad. Zo was ik niet bepaald te porren voor Star Trek: Enterprise (wel geinig) en zeker niet Discovery. Bij die laatstgenoemde leken de makers niet echt te weten wat Star Trek, Star Trek maakt. Gelukkig maakte Star Trek: Strange New Worlds een héle hoop goed, en Picard draagt zijn steentje bij.

Star Trek: Picard hijst series in het harnas

Ruiterlijk toegegeven: ik was niet meteen fan van Star Trek: Picard. Eindbaas Sir Patrick Stewart en zijn collega’s zijn toch echt wel heel oud. In eerste instantie voelde het ook aan als een oude man die zeurderig tegen politieke huisjes aan het trappen was.

In het tweede seizoen kwam de hele verhaallijn van Star Trek: Picard steeds beter op gang. De rebelse eigenschappen van Picard kwamen namelijk veel beter naar voren. En na het zien van de laatste trailer van Star Trek: Picard, met een groot deel van de The Next Generation-cast gooit daar nog eens een schep bovenop. Dit zijn een paar heerlijke geheimen en knipogen in de laatste trailer.

#1 Star Trek: Picard en de Enterprise-F-introductie

In de trailer wijst Worf op het feit dat er ‘iets aan komt, een aanval’. Daarbij zien we USS Enterprise-F voor het eerst in actie. Het schip lijkt net als eerdere versies van de Enterprise de hele armada van Starfleet te leiden.

#2 Het mysterie rondom Captain Vadic versus Picard

Uit de trailer worden we niet veel wijzer over de drijfveren van Captain Vadic. Ze is nog altijd uit op wraak jegens Picard en Starfleet, maar waarom blijft een raadsel. Is zij wellicht toch een kloon uit het Khan-project waar naar gehint wordt in het tweede seizoen van Picard?

Daarnaast wordt ze bijgestaan door twee aliens die we nog nooit hebben gezien in Star Trek-series, dus ga er maar vanuit dat dit hele nieuwe vijanden gaan worden.

picard, star trek, vadic
Geen gezellige dame. (Afbeelding: Paramount)

#3 Gaan we Starfleet Museum zien?

In de trailer zit een shot van een enorm gevaarte dat best nog wel eens het Starfleet Museum zou kunnen zijn. Er zijn in ieder geval ruimteschepen aangelegd.

Waar de nerd in mij van gaat giechelen is dat we wellicht dus ook even een glimp krijgen van de Voyager en eerdere versies van de Enterprise.

#4 Professor James Moriarty is terug in Star Trek: Picard

Oké: het was niet echt een geheim dat dit personage terug zou keren. Dat werd namelijk al aangekondigd. Toch is het goed om deze zelfbewuste hologram in de trailer voorbij te zien komen.

Hij is niet bepaald in een goed humeur en noemt de crew ‘zielige oude krijgers’. Het zou zelfs kunnen dat hij samenwerkt met Captain Vadic. Moriarty komt naar verluidt in slecht één aflevering voor, maar ik ben benieuwd waarom de beste man zo pissig is en welke rol hij gaat spelen.

moriarty, star trek, picard
Deze hologram is *pissed off*. (Afbeelding: Paramount)

#5 Geordie’s familie speelt een grote rol?

Geordi La Forge lijkt niet bepaald blij in deze trailer. De USS Titan waar ‘onze’ crew aan boord is, lijkt namelijk in gevaar. Daar is Geordie niet super enthousiast over, want zijn dochter Sidney La Forge is ook aan boord van dat schip.

star tre, geordie, picard
Niet bepaald een glimlach. (Afbeelding: Paramount)

Daarnaast krijg je aan het einde van de trailer ook even Alandra La Forge te zien, Geordie’s andere dochter (overigens gespeeld door LeVar Burtons echter dochter Mica). Ik ben dan ook enorm benieuwd in hoeverre de La Forges een belangrijke rol gaan spelen in het laatste seizoen van Picard.

Hoe dan ook ben ik enorm gehyped, zeker ook vanwege het feit dat ik Star Trek: Strange New Worlds ijzersterk vind. Met andere woorden: hopelijk gaan we nog heel lang genieten van deze series, gebaseerd op het briljante idee van de geestelijk vader Gene Roddenberry.

Star Trek: Picard is vanaf 17 februari te zien op Prime Video. Engage!

The Final Frontier: de juiste volgorde waarop je Star Trek wil checken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen