Squid Game-acteur schittert in eerste trailer van Star Wars: The Acolyte

Films & Series Lucas van de Wetering 19 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

De eerste trailer van de nieuwe Star Wars-serie The Acolyte is uit. Hierin zien we de Squid Game-ster Lee Jung-jae voor het eerst als Jedi.

De nieuwe Star Wars-serie The Acolyte komt steeds dichterbij. Zojuist is de allereerste trailer van de serie met Squid Game-ster Lee Jung-jae op YouTube geplaatst. En aan de trailer te zien gaan we met een hele andere kant en een heel ander tijdperk van het Star Wars universum kennismaken.

The Acolyte speelt zich af aan het einde van The High Republic, zo’n 100 tot 200 jaar voor de geliefde Skywalker Saga die we allemaal kennen. De serie vindt plaats in een tijdperk met duistere geheimen en groeiende Dark Side-krachten.

Star Wars: The Acolyte meets Squid Game

De trailer van de nieuwe Star Wars-serie begint met Squid Game-ster Lee Jung-jae die les geeft aan Jedi younglings. Ze zijn bezig met een welbekende Jedi-training: meditatie. Maar er gaat iets niet helemaal goed bij een van de younglings.

Wanneer de Squid Game-ster zijn leerlingen vraagt wat de younglings zien als ze hun ogen sluiten, krijgt hij veel positieve antwoorden, zoals leven en balans. Maar een van de younglings heeft een onheilspellend antwoord: vuur.

Squid Game acteur schittert in eerste trailer van Star Wars: The Acolyte
(Afbeelding: Disney)

De trailer schakelt over naar een shot waar een geheimzinnig persoon een Jedi aanvalt, maar die lijkt verdacht veel op de youngling met het negatieve antwoord. Het is dus waarschijnlijk dat de youngling in de Star Wars-serie The Acolyte naar de Dark Side zal vallen.

Het verhaal volgens de trailer

Na een aankondiging dat de serie met de Squid Game-acteur in juni uit zal komen, begint het verhaal van The Acolyte duidelijk te worden. Een van de karakters vertelt dat iemand Jedi aan het vermoorden is en dat hij niet snapt waarom.

De trailer maakt duidelijk dat er een duisternis onderweg is in een tijdperk waar dat helemaal niet normaal is. In een periode van licht, groeit er een duisternis. Maar het gaat niet om goed of slecht, het gaat om macht.

De trailer sluit af met een rode Lightsaber die naar een groep Jedi vliegt, waarop de Jedi reageren door hun eigen Lightsabers te trekken. We zien hier niet alleen blauwe en groene Lightsabers, maar ook gele. Dit is de eerste keer sinds Star Wars: Rise of Skywalker dan we een gele Lightsaber in live-action zien.

Wat kunnen we verwachten

Star Wars: The Acolyte gaat zich zeker niet bezighouden met dezelfde problemen als die we gewend zijn van The Skywalker Saga. Het lijkt erop dat de Dark Side en rode Lightsabers helemaal nog niet zo bekend zijn in de tijd dat serie zich afspeelt.

Dit kan ook wel kloppen. The Acolyte met de Squid Game-acteur speelt zich af aan het einde van The High Republic. Het complete tijdperk duurde ongeveer 400 jaar, vanaf 500 tot 100 jaar voor The Skywalker Saga. De onwetendheid over de Dark Side en rode Lightsabers is ook terug te zien in de trailer.

Zo snappen de Jedi niet waarom iemand op hun soort aan het jagen is, wat een afwezigheid van de Sith laat zien. Ook zijn er gesprekken over wie de force zou mogen gebruiken. De onbekendheid van rode Lightsabers is vooral goed te zien op het gezicht van de Squid Game-ster Lee Jung-jae aan het einde van de Star Wars trailer, wanneer deze wordt gegooid.

Star Wars-fans hebben met The Acolyte zeker wat om naar uit te kijken. The High Republic, een onbekende Sith en een aantal topacteurs zoals Squid Game’s Lee Jung-jae. Nu wordt het nog een paar maand wachten voordat de serie daadwerkelijk uitkomt in juni.

Star Wars lijkt spijt te hebben van onnodige verandering in The Mandalorian

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen