Controversiële Star Wars-theorie Jar Jar eindelijk waarheid

Films & Series Lucas van de Wetering 10 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De Darth Jar Jar-theorie is mega bekend in de Star Wars-community. Binnenkort lijkt deze theorie toch echt werkelijkheid te worden.

Met een franchise zo groot als Star Wars ontstaan er altijd theorieën bij de fanbase. Er zijn dan ook meer dan genoeg theorieën in de Star Wars-community, maar de populairste en grootste is toch wel de Darth Jar Jar-theorie.

Jar Jar Binks is een karakter die we leren kennen in Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Hij is een domme Gungan die leeft op de planeet Naboo. Er is niks slechts aan Jar Jar, maar toch zijn veel fans ervan overtuigd dat hij een Sith-lord is. En een nieuwe Lego Star Wars-special lijkt op deze theorie in te spelen.

De Darth Jar Jar-theorie in Star Wars

De Darth Jar Jar-theorie kwam voor het eerst ter sprake op Reddit, niet lang voordat The Force Awakens uitkwam. Het was de gebruiker genaamd Lumpawarroo op meerdere punten opgevallen dat Jar Jar zich raar gedroeg in Star Wars-films. Of eerder, dat hij sommige dingen deed zoals een force-user dat zou doen.

Zo ontweek Jar Jar kogels die nog niet eens waren afgevuurd of wist hij dat er een droideka achter hem was, terwijl hij dit nooit had kunnen horen. Verder gebruikt Jar Jar ook een vechtstijl genaamd Zui Quan, of Drunken Fist Wushu. Maar dat is nog niet eens het meest opvallende gedrag van Jar Jar Binks in Star Wars.

Het is de Reddit-gebruiker opgevallen dat Jar Jar vaak handgebaren gebruikt wanneer hij mensen probeert over te halen, dezelfde handgebaren die force-gebruikers gebruiken voor mind tricks. Zo maakte hij deze gebaren toen hij gepromoveerd werd tot generaal. Maar de belangrijkste keer was toen hij de senaat overhaalt om de macht aan Palpatine te geven in Star Wars Episode II: Attack of the Clones.

Ook is Jar Jar nog steeds met Palpatine in Episode III: Revenge of the Sith. Dit zou raar zijn als Jar Jar echt zo onnozel en nutteloos was als hij wordt afgebeeld. Alle tekens wijzen erna dat er een kans is dat Jar Jar een Sith-lord is. Misschien wel gevaarlijker dan Palpatine.

Lego speelt hierop in

Ook al is deze theorie super populair, Star Wars heeft er nog nooit op ingespeeld, maar dat lijkt te veranderen. Binnenkort komt er een nieuwe Lego-special uit genaamd Rebuild the Galaxy. Deze serie lijkt een soort What If…? te worden, maar dan in Lego-vorm. Alles is namelijk anders dan hoe het normaal is.

De trailer van deze Lego Star Wars-special kwam een paar dagen geleden uit. Naast dingen zoals X-Wing Tie-Fighters en het on-screen debuut van Jedi Bob, maken we ook kennis met niemand minder dan Darth Jar Jar. Zijn Sith-lord naam wordt genoemd wanneer het karakter uit een zwarte Millennium Falcon stapt. Het lijkt alsof Darth Jar Jar nu daadwerkelijk canon wordt, in een ander universum dan tenminste.

Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy komt uit op 13 september, we moeten dus nog even moeten wachten voordat we de jarenoude legende Darth Jar Jar te zien krijgen. Het is zeker een leuke stunt van Lego om de bekende Star Wars-theorie werkelijkheid te maken. Maar de vraag blijft nog steeds: Was Jar Jar ook een Sith-lord in de films?

May The 4th: Star Wars-gadgets waar elke fan van droomt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen