Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo rijk is Dave Hester uit hitserie Storage Wars in 2023

Als je ‘s middags de televisie aanzet, kan het haast niet anders dan dat je Storage Wars voorbij ziet komen. De serie heeft tig seizoenen en je zal de verschillende kopers vast wel herkennen. Een van de bekendste is Dave Hester, maar hoeveel verdient de man die Yuuup omtoverde tot een handelsmerk.

Storage Wars is voor mensen een guilty pleasure. Logisch, want het is interessant om te zien hoeveel mensen kunnen verdienen aan het verkopen van oude meuk. Het is daarnaast de ideale motivatie om je zolder eens op te ruimen, want wellicht vind je daar zelf ook wat waardevols.

Dit is Storage Wars

Storage Wars zit vrij simpel in elkaar. Verschillende kopers bieden tegen elkaar op om blind de inhoud van een garagebox of opslagunit te kopen. Diegene met het hoogste bod wordt eigenaar en zoekt daarna uit wat er precies in is te vinden, in de hoop iets waardevols aan te treffen om te verkopen. De winnaar van de uitzending is diegene die het meest winst maakt.

Wat bijdraagt aan de serie zijn de vaste gezichten die gevolgd worden. Dit zijn, op zijn zachtst gezegd, opmerkelijke karakters. Een van de meest bijzondere is Dave Hester. Sterker nog, het is de grootste schreeuwer. Als hij een keer Yup roept, hoor je het op Schiermonnikoog nog. Maar hoe rijk is hij precies?

De opmerkelijke geschiedenis van Dave Hester

Dave Hester kent een opmerkelijke verhouding met de show. Hij zat in de eerste drie seizoenen van Storage Wars, maar verdween ineens. Dat had allemaal te maken met een conflict dat hij had met de makers. Hij noemde de show gestaged. Volgens hem stopten de makers regelmatig bijzondere spullen in de boxen om de show te dramatiseren.

De claim ging zelfs zo ver dat, volgens Hester, vrouwelijke hoofdpersonen betaald kregen om plastische chirurgie te ondergaan en dat de producenten betaalden voor boxen als de hoofdpersonen dit niet konden. De makers konden die uitspraken niet waarderen en gooiden hem uit de serie. Dat kwam uiteindelijk tot een rechtszaak waarin hij uiteindelijk 750.000 dollar eiste.

Uiteindelijk kwamen de twee partijen weer tot een schikking en was hij later weer voor een aantal seizoenen te zien in Storage Wars. Uiteindelijk bleef hij tot in seizoen dertien deel uitmaken van de cast.

Toch was hij aan het einde van de serie niet meer de oude Dave Hester zoals we kennen uit de eerdere seizoenen. Dat komt omdat hij tussendoor een hersenbloeding kreeg als gevolg van een hoge bloeddruk en slaapapneu. Deze was zo erg dat hij dacht dat hij zou sterven. Hij heeft daardoor een flinke tijd nodig gehad om te herstellen. Hij zei vaarwel tegen de serie en richt zich nu vooral op zijn eigen gezondheid. Ook heeft hij nog een eigen veilingbedrijf.

Zo rijk is Dave Hester uit Storage Wars

Maar hoeveel heeft Dave Hester nou precies overgehouden aan zijn seizoenen Storage Wars en zijn eigen bedrijf? De schattingen van verschillende sites lopen uiteen.

Per uitzending van Storage Wars kreeg Dave Hester ongeveer 25.000 dollar. Een echt dure levensstijl heeft dit flamboyante figuur nooit gehad. Zo kocht hij in Westminster Californië een huis voor 155.500 dollar, waar hij nog steeds woont. De waarde van dat pand wordt nu geschat op zo’n 357.000 dollar. Ook qua auto’s doet Dave Hester het rustig aan. Hij heeft een Honda Odyssey uit 2006.

Voordat Dave Hester meedeed aan Storage Wars, had hij twee kringloopwinkels, waardoor hij dus ervaring had met het opkopen van spullen. Voor de serie bouwde hij dus ook al vermogen op.

Maar ook na de show bouwde hij aan zijn vermogen. Toen hij de show na zijn revalidatie had verlaten, richtte hij zich zoals gezegd op zijn bedrijf. Daarmee runt hij veilingen en adviseert hij mensen in dezelfde tak. In totaal ligt zijn vermogen tussen de drie en vijf miljoen dollar. Yuuup, dat is zeker niet slecht!

Zo rijk is Parker Schnabel uit Discovery’s Gold Rush in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!