Super Bowl LVIII in Nederland: zo kijk je gratis of met Amerikaanse reclames

Lifestyle Jeroen Kraak 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel er enige discussie over is, noemen de Amerikanen de Super Bowl LVIII nog steeds het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Dat wil je natuurlijk live volgen. Gratis of met Amerikaanse reclames.

De Super Bowl is veel meer dan een sportwedstrijd. Het is een avond vol entertainment. Alle rituelen die inmiddels bij de finale van de NFL horen, zorgen voor een avond die je lang bijblijft.

Zo is het zingen van het Amerikaanse volkslied een groot spektakel, maar het meest in het oog springt natuurlijk de Halftime Show. Dit jaar mag Usher het optreden verzorgen. Er zou voor de eerste keer ook een Nederlands tintje hangen aan Super Bowl LVIII. Tiësto was de aangewezen dj om te draaien tijdens de warming-up en pauzes, maar door familieomstandigheden heeft hij dat vannacht afgezegd.

Dit is Super Bowl LVIII

Je kunt Super Bowl LVIII gewoon live meemaken en dat doe je op televisie zelfs beter dan in het stadion zelf. Het Amerikaanse CBS verzorgt de uitzending en zet daarvoor 165 camera’s in. Zo zitten er alleen al zes camera’s in de doelpalen.

Natuurlijk zijn dit allemaal bijzaken, want de Super Bowl gaat natuurlijk vooral om de wedstrijd zelf. Wie mag zich dit jaar tot kampioen kronen in de NFL? Dit jaar staan de San Francisco 49ers en de Kansas City Chiefs in de finale.

Crypto, Super Bowl, Patrick Mahomes, NFL
Patrick Mahomes. (Afbeelding: Kevin C. Cox / Getty Images / AFP)

Hoewel de San Francisco 49ers een beter seizoen hebben gedraaid dan de Kansas City Chiefs, is die laatste waarschijnlijk gewoon de favoriet. Het team stond de afgelopen vier jaar drie keer in de finale en wist het twee keer te winnen. Patrick Mahomes is de beste quarterback in de competitie en met Travis Kelce en Chris Jones heeft het nog twee andere toppers in de selectie.

Zo kijk je (gratis) in Nederland

Super Bowl LVIII is dit jaar gratis te zien in Nederland. Althans, voor een groot deel van de liefhebbers, want de wedstrijd van het jaar wordt uitgezonden op ESPN 1. Dat is het open kanaal van de zender.

De wedstrijd is in dit geval wel voorzien van Nederlands commentaar en een paar korte reclames uit ons land. De Amerikaanse parels, die Super Bowl LVIII ook echt maken, zijn daardoor niet te zien.

Wil je dat wel doen? Dan is DAZN de app voor jou. De sport-app biedt sinds enige tijd ook de NFL Game Pass aan en geeft je toegang tot de gehele uitzending inclusief speciale specials, de NFL Network én de wedstrijd der wedstrijden mét Amerikaanse reclames.

De app is te downloaden voor Android en iOS. Toegang tot Super Bowl LVIII kost je 0,99 cent.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen