rmens
rmens Apple 20 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Leren programmeren: Swift Playgrounds nu in het Nederlands

Iedereen kan leren programmeren, dat is het idee achter Swift Playgrounds. De app die Apple gratis voor alle iPad-gebruikers beschikbaar stelt, is nu ook in het Nederlands voorhanden. Daarnaast is er een nieuw hoofdstuk over Augmented Reality.

Apple lijkt nog maar net begonnen met het invoeren van de Nederlandse taal. Alleen de eerste les die de basis van programmeren uitlegt, is vertaald. De overige lessen zijn alleen in het engels te volgen.

Voor kinderen en volwassenen

Hoewel de vormgeving van Swift Playgrounds duidelijk is gericht op kinderen, kunnen ook volwassenen die zich willen verdiepen in programmeren en Swift met de app aan de slag. De eerste les begint bij de absolute basis, namelijk commando’s. Daarna worden functies, for-lussen, voorwaardelijke code (else-if) en logische operatoren behandeld. Allemaal in het Nederlands.

Klik/tap voor groter.

De overige lessen zijn nog in het Engels, maar wel geoptimaliseerd voor Swift 4 en iOS 11. Zo kun je op een iPad 5e generatie of iPad Pro de camera gebruiken om met Virtual Reality te spelen. Als je al wat ervaring hebt met Swift en programmeren, kun je ook zonder begeleiding aan de slag. Onder het tabblad ‘Beginpunten’ kun je in een lege Swift Playground los met alle iOS-frameworks zoals UIKit, SceneKit en nu ook ARKit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!