Nieuwe controller Tado maakt je airco compatibel met HomeKit

Apple rmens 21 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Tado is vooral bekend van zijn slimme thermostaten die met HomeKit werken, maar het Duitse bedrijf breidt uit met een nieuwe controller voor airconditioning. De Slimme Aircobediening V3+ werkt nu ook met HomeKit. Dat wil zeggen dat je via de Woning-app of Siri je airco kunt bedienen.

Deze nieuwe controller is ook compatibel met Alexa en Google Assistant. Tado lanceert ook een nieuwe mobiele app die extra functies introduceert, zoals Ambient Wellbeing. Deze functie meet de versheid van de lucht, zowel binnen als buiten het huis.

Tado Slimme Aircobediening V3+ met HomeKit

De intelligente controller voor airconditioning is vanaf nu te koop voor € 99. De fabrikant bevestigt tegenover OMT dat oudere modellen geen update krijgen die compatibiliteit met HomeKit brengt. De controller communiceert via Wi-Fi met de thuisnetwerk en heeft een infrarood-blaster die je airconditioning aanstuurt.

De controller werkt niet met iedere airco. Vuistregel is dat het moet werken als het apparaat een afstands­bediening met scherm heeft, anders niet.

tado airco homekit
Klik/tap voor groter.

Abonnement optioneel

Het Tado-systeem houdt bij het aanpassen van de temperatuur rekening met het weer, de aanwezigheid van gebruikers en open ramen. Om deze laatste twee parameters te automatiseren, moet je het Auto-Assist-abonnement nemen. Dat kost € 2,99 per maand of € 24,99 per jaar. Er zijn echter ook mogelijkheden om dit via de Woning-app van Apple te doen, dus de HomeKit-gebruiker kan creatief geld besparen.

tado homekit airco apparaat 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen