Take Two koopt Zynga: meer GTA straks op je mobiel?

Games Jelle van Es 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je het nieuws volgt, dan heb je waarschijnlijk wel meegekregen dat Take Two het voornemen heeft om Zynga over te nemen. Betekent dat dat we straks meer GTA op de mobiel gaan krijgen?

Zover is het natuurlijk nog niet. En uiteraard heb je al wat GTA-games op je mobiel. Maar met een overnamebedrag van 12,7 miljard dollar moet het op één of andere manier worden terugverdiend en heb je natuurlijk de vraag waarom Take Two zoveel betaalt voor Zynga.

GTA-uitgever Take Two koopt Zynga

Zynga is een bedrijf dat we voornamelijk kennen van casual games. Het vierde grote successen toen Facebook met gaming kwam en het bedrijf Farmville uitbracht. Die game werd door vele honderden miljoenen gamers gespeeld en er werd ook behoorlijk wat geld uitgegeven. Inmiddels doet Facebook nauwelijks iets meer met gaming en zijn de zaak verplaatst naar de smartphone, waar het onlangs Farmville 3 voor uitbracht. En nu wordt het bedrijf dus overgenomen. Maar wat gaat het dan doen? GTA op je mobiel klinkt misschien als een grap, maar als je naar de onderstaande tweet kijkt, lijkt men doodserieus te zijn.

In de sheets zie je hoe Take Two het plan heeft om met Zynga bepaalde series te gebruiken om te vertalen naar de smartphone. Zoals GTA dus. Tegelijkertijd heeft men het plan om bepaalde elementen die Zynga succesvol gebruikt in te zetten in grote games die voor spelcomputers worden uitgebracht. Kortom, plannen om meer geld te verdienen via microtransactions. En daar word je als gamer niet snel blij van.

Niet de eerste grote overname

Uiteindelijk moeten we dus gaan zien wat de samenwerking tussen Zynga en Take Two ons gaat opleveren en of er uiteindelijk een GTA-achtige game op je mobiel komt door deze samenwerking. Feit is wel dat dit niet de eerste grote overname is binnen de gameswereld. Vorig jaar kocht Microsoft bijvoorbeeld Bethesda voor 7,5 miljard dollar. En een paar jaar geleden werd King, een andere partij van smartphone games voor 5,9 miljard dollar overgenomen door Electronic Arts.

Xbox koopt Bethesda: Fallout en Skyrim eigendom van Microsoft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen