Team Knight Rider: het vergeten slechte vervolg op een iconische serie

Pop-Culture Sabine Schults 5 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Waar Knight Rider straalde, was Team Knight Rideéén grote flop. Het bizar slechte vervolg speelt zich ongeveer tien jaar na de originele iconische serie af. Maar waarom was Team Knight Rider zo slecht?

De spin-off-serie zag in 1997 het daglicht maar kon gewoonweg niet tippen aan het succes van de tv-serie met David Hasselhoff in de rol van Michael Knight. Het zal je niet verbazen dat de stekker van TKR er al na één seizoen van 22 afleveringen werd uitgetrokken.

Waar is Hasselhoff?

Michael Knight is tien jaar na Knight Rider met pensioen, waardoor FLAG (de Foundation for Law and Government) een nieuw team heeft samengesteld om de misdaad te bestrijden. Het ontbreken van David Hasselhoff in het vervolg is misschien wel dé reden dat het zo flopte.

Geen Hasselhoff is geen Knight Rider, toch? De acteurs in Team Knight Rider zijn gewoonweg niet echt bekend bij het grote publiek. En de acteerprestaties waren nu ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Bovendien ontbreekt de stem van William Daniels als de stem van K.I.T.T in het origineel.

Team Knight Rider
(Afbeelding: Universal)

Alleen het origineel was goed

Op IMDb mag Team Knight Rider rekenen op een magere score van 4,5 uit 10 sterren. Toch zijn ook andere Knight Rider-adaptaties niet met open armen ontvangen. Zo heeft de tv-serie uit 2008 een score van 5,5 ster.

Ook de film uit 2000 mét David Hasselhoff viel niet zo goed in de smaak, met slechts 4,6 uit 10 sterren. Dat wil eigenlijk wel zeggen dat de makers het gewoon bij één goede serie hadden moeten houden, en dat is de originele Knight Rider-serie uit 1982.

Nog ééntje dan?

Het lijkt erop dat we nog niet alles van Knight Rider gezien hebben, volgens Deadline is er namelijk een nieuwe film in de maak die gebaseerd is op de iconische actieserie. Er is nog altijd vrij weinig bekend over het plot en welke acteurs erin spelen, laat staan dat we weten wanneer hij verschijnt.

Het lijkt er in elk geval niet op dat Hasselhoff terugkeert. Daarom zal ook deze nieuwe film waarschijnlijk bij het grof vuil gezet kunnen worden, want wat is Knight Rider nu zonder Hasselhoff?

Jeugdsentiment! Je kunt nu KITT uit Knight Rider huren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen