Is de beste Android-telefoon van 2024 nou gewoon niet te koop?

Smartphones Jeroen Kraak 5 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Tijdens MWC toonde Tecno de Camon 30 Premier 5G. Dit is een indrukwekkende Android-smartphone, maar de kans dat jij ‘m in het echt ziet is bijzonder klein.

Bij WANT willen we graag het beste van het beste. We testen dan ook flink wat smartphones om te zien of ze echt hun beloftes waarmaken.

Toch gaat dat bij een Android-smartphone waarschijnlijk niet lukken: de Tecno Camon 30 Premier 5G. Waarom dat precies zo is, vertellen we je.

De indrukwekkende Android-smartphone van Tecno

De Tecno Camon 30 Premier 5G wist flinke indruk te maken tijdens MWC 24 in Barcelona. Dat kwam vooral door de geweldige camera van het toestel. De foto’s waren hartstikke scherp.

In dit Android-toestel zit een 50-megapixel camera met een Sony IMX890 1/1.56-inch sensor. Daarnaast heeft hij ook beeldstabilisatie, een f/1.88 diafragma en een pixelgrootte van 1.0μm. Daarnaast verbetert de sensor ook foto’s met weinig licht.

(Afbeelding: Tecno)

Maar dat is zeker niet de enige 50-megapixel camera van dit Android-toestel. Aan de achterkant zitten ook nog een groothoek- en macrocamera. Die laatste kan zelfs objecten vanaf 2,5 centimeter scherp in beeld brengen.

Aan de voorkant zit eveneens een 50-megapixel camera. Deze heeft een eye-trackingfunctie en kan video’s opnemen van 4K60fps. Ideaal dus voor als je filmpjes van jezelf wil opnemen voor bijvoorbeeld TikTok.

Nog veel meer te bieden

Maar goed, een smartphone is meer dan alleen een camera. Ook met andere zaken zit het enorm goed. Zo heeft dit model een 6,78-inch 144Hz Amoled-scherm. Onder de motorkap zit een MediaTek Dimensity 8200 Ultimate 5G-chip, heb je de beschikking over 24 GB RAM en 512 GB flash-geheugen.

De batterij van dit Android-toestel heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Deze kun je razendsnel opladen doordat hij 70W opladen ondersteunt. Hierdoor is de smartphone van Tecno in 16 minuten voor 50 procent opgeladen.

Natuurlijk mogen ook AI-functies niet ontbreken. Zo zorgt AI er onder andere voor dat gebruikers de achtergrond en hun stem kunnen veranderen tijdens het videobellen en zijn er ook verschillende filters aanwezig. Op foto’s kun je dan weer ongewenste objecten weghalen, wat je wellicht van de Samsung en Google-toestellen kent. Daarnaast helpt deze Android-telefoon om AI gegenereerde foto’s van jezelf te maken.

Dat klinkt allemaal geweldig en wellicht zou je deze telefoon wel willen hebben. Toch is er een probleem, want de kans dat je deze ook echt in je handen krijgt is miniem. Niet omdat die niet gemaakt wordt, maar omdat deze gewoon niet in Nederland en andere westerse landen wordt verkocht.

Waarom je de Android-telefoons van Tecno niet in Nederland kan scoren

Tecno kiest ervoor om zijn smartphones en producten alleen uit te brengen in opkomende landen. Zo richt het bedrijf zich vooral op de Aziatische markt, maar verkoopt het ook zijn Android-telefoons in Oost-Europa en Afrika.

Toen we het bedrijf tijdens MWC vroegen of er ook plannen waren om naar het Westen te komen, zei het bedrijf dat nog niet te hebben. En dat is best jammer, aangezien het bedrijf een aantal heerlijke Android-telefoons maakt voor flink lagere prijzen dan dat we hier gewend zijn.

Tecno Android-telefoon
De uitrolbare telefoon van Tecno. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Bovendien liet het bedrijf ook verschillende interessante concepttelefoons zien tijdens MWC. Zo werkt het merk ook aan een telefoon met een uitrolbaar scherm. Zo heb je geen vouwtelefoon meer nodig voor meer beeld. Het grote voordeel hiervan is dat je geen vouw meer in het midden ziet, al is er nog werk aan de winkel. Maar ja, of die telefoon wel ooit naar het Westen zal komen, blijft de vraag.

Samsung is mogelijk de reden dat jij die opvouwbare iPhone voorlopig nog niet krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen