Jelle van Es
Jelle van Es Tech 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Telefoon verloren of gestolen? Vijf dingen die je meteen moet doen

Het meest waardevolle bezit wat we vandaag de dag hebben is zonder twijfel je telefoon. Alles wat voor jou belangrijk is staat er op. Je foto’s van je favoriete vakantie, de berichten die je naar je vrienden hebt gestuurd, je email en ga zo maar door. Alles je telefoon kapot is, dan is dat bijvoorbeeld heel vervelend. Maar misschien nog erger is het gevoel dat je niet weet waar hij is. Telefoon verloren? Dit is wat je moet doen!

Telefoon verloren stap 1: Bel je telefoon

Het eerste wat je kunt doen om je telefoon terug te vinden is door hem te bellen. Wellicht dat je er dan achterkomt dat hij ergens onder een kussen ligt of dat je hem vergeten bent op de wc. Dit gaat natuurlijk wat lastiger als je alleen woont, maar dan kun je via Social Media nog altijd even snel een berichtje naar je vrienden sturen om je even te stalken.

Telefoon verloren stap 2: Tracken

Als het bellen niet lukt, dan kun je de telefoon tracken. Als je een iPhone hebt, dan kun je gebruik maken van Find My iPhone door in te loggen op een iPad of een Macbook en dan heb je een idee waar hij is, zolang hij aanstaat. Voor een Android-toestel gebruik je de Find My Device app of bezoek je deze website.

Telefoon verloren

Telefoon verloren stap 3: Stuur een noodsignaal

Als dit nog niet helpt, dan is de volgende stap het sturen van een noodsignaal. Daarmee kun je een telefoonnummer sturen die de eventuele vinder kan bellen om met jou in contact te komen. Op de iPhone gebruik je dan Lost Mode, terwijl je voor de Android Secure Device activeert.

telefoon verloren

Telefoon verloren stap 4: Verwijder al je data

Als dit nog niet helpt, dan ben je aangekomen op het punt dat je moet accepteren dat je telefoon weg is. Op dit moment is het zaak om je gegevens te verwijderen via iCloud of Google, zodat je de schade probeert te beperken. Ook is dit het moment om aangifte te gaan doen om op die manier wellicht iets via je verzekeraar terug te krijgen. En ook is het verstandig om overal je wachtwoorden aan te passen, zodat je gegevens op social media, email en andere services veilig zijn.

iPhone resetten

Telefoon verloren stap 5: Haal een nieuwe telefoon

Dat klinkt een beetje cru, maar dat is wel de volgende stap. Het is slikken en weer doorgaan. Als je besluit dat je een nieuwe iPhone neemt, dan kun je via Siri & Search instellen wat jouw contactgegevens zijn. Als iemand dan ooit jouw telefoon vindt, dan kan die persoon vragen van wie de telefoon is om zo met jou in contact te komen. Wellicht ook handig om te doen als je nu al een iPhone hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!