Telegram als WhatsApp-alternatief? Zo gebruik je de dienst op je pc

Telegram, een chat-app zoals WhatsApp en Signal, bestaat nog maar sinds 2013. In de afgelopen jaar heeft deze app al flink naam gemaakt ondanks zijn sterke concurrentie. Zo stapt menigeen over van WhatsApp naar Telegram omdat men niet meer een van Facebook’s apps wil gebruiken. Wie de overstap al heeft gemaak kan de app ook gebruiken op desktop.

De chat-app gebruiken op desktop is een fijn voordeel wanneer je veel uren (bijvoorbeeld voor werk) op je laptop spendeert. Het is mogelijk om Telegram in de browser te gebruiken maar je kunt ook chatten via een app op je computer. Lees hieronder hoe dit werkt.

Telegram als app op je pc

WhatsAppen vanaf je computer doe je in de browser. Telegram op je computer gebruiken kan ook zonder de browser. Het platform heeft namelijk een eigen officiële app voor Windows, Mac OS X en Linux. Die app kun je gratis van de website downloaden en installeren op je computer.

De installatie van de app op een computer werkt simpel en snel. Gebruik je bijvoorbeeld een MacBook? Dan hoef je alleen maar het juiste besturingssysteem te kiezen (Windows, Mac OS X of Linux) waarna de setup voor de download automatisch verschijnt en de installatie van de app begint. Wat je wel nodig hebt om de installatie van de app te voltooien is je telefoonnummer. Telegram stuurt namelijk een code naar je smartphone die je aan het einde van het installatieproces moet invoeren ter verificatie. Een kind kan de was doen.

Telegram Mac OS app
Telegram op Mac (Afbeelding: App Store)

Gebruik de app net als WhatsApp in je browser

Om Telegram in je browser te gebruiken heb je niet veel nodig, naast natuurlijk een goede internetverbinding en een degelijke browser. De app van het platform is alleen beschikbaar voor Linux, Windows en Mac, maar de webapplicatie van Telegram werkt in ieder besturingssysteem. Dat maakt het een goede optie voor wie bijvoorbeeld een Chromebook gebruikt. Je vindt de webversie van de chat-app via deze link.

telegram alternatief whatsapp
Telegram (Afbeelding: Getty)

Wil je van WhatsApp af maar twijfel je nog tussen Signal en Telegram? Vind dan hier uit welke van de twee het beste bij jou past.

Reageer op artikel:
Telegram als WhatsApp-alternatief? Zo gebruik je de dienst op je pc
Sluiten