Hoe goed zijn de elektrische fietsen van Tenways eigenlijk?

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Tenways is een Chinese fabrikant van elektrische fietsen die hard aan de weg timmert. Binnenkort start het zelfs de verkoop van e-bikes in de Verenigde Staten. Is het bedrijf het nieuwe opkomende merk, of neemt het te veel hooi op zijn vork en wordt het een VanMoof?

Hoewel Tenways geregistreerd staat in Nederland, komt het bedrijf oorspronkelijk uit China. Het is deels eigendom van de Chinese gigant Tencent. Het bedrijf loopt niet graag te koop met zijn Chinese achtergrond en benadrukt dan ook op zijn website dat het hoofdkantoor in Nederland staat. Goed, dat is allemaal marketing, maar waar het echt om gaat, zijn de kwaliteiten van de elektrische fietsen. Maar hoe goed zijn ze?

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

De elektrische fietsen van Tenways

Tenways heeft verschillende modellen in het portfolio. De een is wat stijlvoller dan de ander. Sommige hebben qua uiterlijk zelfs wat weg van een VanMoof. Een van de populairste elektrische fietsen van het bedrijf is echter de CGO 800S.

De CGO 800S heeft een minimalistisch design en is vooral geschikt voor ritten in de stad. Het bijzondere aan dit model is dat het een one-speed is, waardoor het geen versnellingen heeft. Dat heeft veel voordelen, maar ook een nadeel: op heuvels kan de motor tekortkomen.

De Tenways CGO 800S is getest door de ANWB. Daar behaalde de elektrische fiets dit jaar een score van 7,5. Vooral op gebruikersgemak weet de e-bike flink te scoren.

Wat ook opvalt bij andere elektrische fietsen van het merk is dat de modellen vaak lichter zijn dan hun concurrentie. Daarnaast is het ook vrijwel altijd mogelijk om de batterij eruit te halen, wat het opladen een stuk makkelijker maakt en waardoor het tevens interessant is als extra beveiliging.

Hoe goed zijn de elektrische fietsen van Tenways eigenlijk?
(Afbeelding: Tenways)

Goede prijzen

Daarnaast wint Tenways vooral aan populariteit vanwege de prijs. De modellen van het merk zijn goedkoper dan die van andere merken die elektrische fietsen maken. De goedkoopste in het assortiment is de CGO 600. Die kost nu zelfs 1.399 euro. Er is ook een Pro-versie die nog beter is.

Tenways heeft ook duurdere modellen. Deze bevinden zich in de AGO-serie. Tenways noemt de elektrische fiets zelfs een SUV. Het biedt meer comfort, kracht en robuustheid. Deze heb je vanaf 2.399 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen