Tesla Cybertruck inspireert epische elektrische scooter met topsnelheid

Elektrische auto's Sam Dille 29 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kan zeggen wat je wilt over de opkomende Tesla Cybertruck. Maar het valt niet te ontkennen dat de elektrische auto er uniek uitziet. Infinite Machine is hier ook van op de hoogte en maakte de P1. Een elektrische scooter die je de Cybertruck compleet doet vergeten.

De Tesla Cybertruck werd vier jaar geleden, in 2019, aangekondigd. Maar de futuristische elektrische auto is nog steeds niet op de markt verschenen. Zelfs Elon Musk zelf geeft toe dat hij er een potje van heeft gemaakt. Gelukkig is er een elektrische scooter verkrijgbaar die misschien wel net zo briljant is.

Deze elektrische scooter lijkt sprekend op de Tesla Cybertruck

Het resultaat is een bizar voertuig, met een knap staaltje techniek. De P1 lijkt sprekend op de Tesla Cybertruck. Van het aluminium en staal tot de blokkerige, hoekige vormen. Maar onder de motorkap zit een behoorlijke kracht. De elektrische scooter wordt aangedreven door een 6 kW motor die ongeveer 16 pk levert.

De maximumsnelheid van de elektrische scooter is zo’n 88 kilometer per uur. Wat precies in lijn ligt met zijn soortgenoten. De P1 scooter heeft twee verwijderbare batterijen met een capaciteit van 72V. Volgens Infinite Machine kun je met de verwijderbare batterijen ongeveer 96 kilometer rijden. Maar als je op topsnelheid rijdt, zal het bereik vanzelfsprekend lager zijn.

De Tesla Cybertruck-scooter wordt geleverd met een app waarmee je muziek afspeelt via een luidspreker en updates ontvangt. De app werkt ook samen met een antidiefstalsysteem dat de scooter kan volgen en vergrendelen als hij wordt gestolen.

Niemand kan er eentje kopen?!

Je snapt vast wel dat je voor deze gelikte elektrische scooter een groot bedrag moet wegtikken. De prijzen beginnen bij 10.000 dollar (ongeveer 9.500 euro). Voor nu wordt het voertuig alleen verkocht in de Verenigde Staten. Maar bij genoeg vraag is Infinite Machine van plan om uit te breiden naar het buitenland.

Als Amerikaan kun je de P1 even niet meer kopen. De eerste verkoopronde van de Tesla Cybertruck-scooter was al binnen een week uitverkocht. Mensen die wel een exemplaar hebben weten te bemachtigen, moeten een poos wachten. Infinite Machine is van plan om pas volgend jaar te beginnen met de productie. Dat lijkt misschien lang wachten, maar ze zijn nog altijd sneller dan de echte Tesla Cybertruck.

WANT op WhatsApp: verhalen, video’s en exclusieve content op één plek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen