Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Uncategorized 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla-medewerker op straat gezet na review op YouTube

Bij Tesla werken klinkt voor veel mensen als een droombaan. Het is alleen niet zo handig om dan ook nog eens dezelfde auto te gaan reviewen.

Een Tesla zit vol met handige functies, zoals Autopilot. Veel fans van het automerk willen dan ook maar al te graag nieuwigheden testen om te kijken en hebben er zelfs geld voor over. Als je medewerker van Tesla bent, zorgt reviewen van de auto voor een lastige situatie, want dat kan je objectiviteit in de weg staan. Als je echter wel objectief bent, kan het je baan kosten. Daar kwam John Bernal op een pijnlijke manier achter.

Ontslagen bij Tesla

John Bernal heeft een eigen YouTube-kanaal onder de naam AI Addict. Het maken van video’s levert niet genoeg geld op om rond te komen zo lijkt het, aangezien hij daarnaast ook een baan bij Tesla had. De nadruk ligt hier inderdaad op had, want hij werkt er inmiddels niet meer. Hij is ontslagen door de autobouwer meldt het Amerikaanse CNBC. Volgens hem komt het door zijn review op zijn YouTubekanaal.

Full Self-Driving: Tesla komt eindelijk met grote bèta-update

Bij CNBC claimt hij dat zijn managers vertelden dat hij de Tesla-policy heeft verbroken vanwege een conflict of interest, oftewel belangenverstrengeling. Op zijn papier ontslagbrief, staat dat echter niet genoteerd.

In maart van het vorige jaar reviewde Bernal de betaversie van de Full Self Driving-software van Tesla en maakte daar een video van. Het filmpje werd 250.000 keer bekeken en flink gedeeld op social media. In de video is te zien hoe hij ondanks de functie een aantal keer bijna een aanrijding heeft.

Tegen de regels of niet?

Die video is natuurlijk niet al te fijne promotie voor Tesla en dus moest hij op het matje komen bij zijn managers. Toch lijkt wat Bernal heeft gedaan niet helemaal tegen de regels te zijn. In de social media policy voor medewerkers staat niet dat het verboden is om kritiek te leveren op de producten van Tesla. Er staat echter wel dat het bedrijf vertrouwt op het gezond verstand van werknemers om deel te nemen aan verantwoorde social media-activiteiten. Het lijkt dus een grijs gebied te zijn.

De Full Self Driving functie geeft gebruikers die ervoor betalen toegang tot experimentele updates. Ruim 60.000 klanten hebben zich hiervoor aangemeld.

Voor Bernal is het ontslag natuurlijk een bittere pil, maar gelukkig heeft hij de video nog. “Nu moet ik de auto van een vriend lenen om nieuwe Tesla-functies zelf te testen,” laat hij aan het medium weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla-medewerker op straat gezet na review op YouTube
Sluiten