Volgende elektrische auto Tesla mogelijk helft goedkoper dan Model 3

Elektrische auto's Mark Hofman 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel er in de loop der jaren talloze goede opties voorbij zijn gekomen, blijft de Tesla Model 3 de populairste elektrische auto. Interessant, want de auto is alles behalve betaalbaar te noemen. Gelukkig lijkt daar in de toekomst een oplossing voor te komen.

Het verhaal over een goedkopere Tesla gaat al jaren rond, maar nu weten we ook wat Elon Musk met zijn bedrijf in gedachten heeft.

Nieuwe elektrische auto Tesla goedkoper

In een online vergadering met investeerders heeft Tesla CEO Elon Musk duidelijk gemaakt waar de focus van het bedrijf op dit moment ligt. Hoewel de Tesla Model 3 nog altijd een groot succes is, lijkt het team achter de elektrische auto al bezig te zijn met het volgende model. Eentje die, als we Musk mogen geloven, goedkoper wordt.

Nu de productie van de Cybertruck en de Semi-truck achter de rug ligt, is het volgens Musk logisch waar het bedrijf nu aan werkt. “We werken aan de volgende-generatie elektrische auto die, waarschijnlijk, de helft goedkoper zal worden dan de Model 3 of de Model Y”.

Klinkt uiteraard hartstikke fijn, al moet de consument wel rekening houden met een kleine wijziging. “Voor de duidelijkheid: dit model wordt kleiner dan zijn voorgangers”.

Tesla Model Y
“Zit je nou naar zijn achterkantje te gluren?” (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Tesla heeft de afgelopen jaren, met bijvoorbeeld de Model 3 en Model Y, veel geleerd over de elektrische auto. Het is dus logisch dat het bedrijf die kennis gebruikt om zijn volgende model te produceren. Al zullen er hier en daar wel bepaalde knopen doorgehakt moeten worden.

Elon Musk laat weten dat de focus echt ligt bij het halveren van de productiekosten, zodat de consument minder hoeft te betalen.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat we Elon Musk horen praten over een goedkopere Tesla Model 3. Het gesprek over een auto van 25.000 dollar gaat namelijk al jaren rond.

Zo was het plan eerst om het model begin 2023 op de markt te brengen, maar daar is het bedrijf inmiddels op terug gekomen.

Daarna liet Musk weten dat Tesla in 2022 geen goedkopere elektrische auto zou gaan bouwen. Dat had alles te maken met de focus op het Optimus-project en de productieverhoging van de Model Y.

Uiteindelijk werd er zelfs gesproken over het schrappen van de plannen, maar daar komt het bedrijf nu dus op terug.

5 schokkend goede elektrische auto-alternatieven voor de Tesla Model 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen