DC-held staat voor gevoelige overstap naar Marvel

Films & Series Lucas van de Wetering 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is een kans dat Dwayne The Rock Johnson een schurk gaat spelen in Marvel, maar dat zou een gevoelige overstap worden vanuit DC.

Het superhelden-genre produceert ondertussen al jarenlang een paar van de grootste en populairste films en series in heel Hollywood. Waar het eerst een race was tussen DC en Marvel, komen er nu steeds meer franchises bij.

Maar het gevecht tussen DC en Marvel blijft nog altijd de grootste. Beiden brengen al jarenlang stripboeken, films en series uit voor de fans. Het is dan ook een soort onbesproken regel geworden dan een acteur niet in beide franchises speelt. Maar niet iedereen lijkt zich hieraan te houden.

The Rock in Marvel

Na een lange tijd wachten komt het superbekende Marvel-team de X-Men eindelijk naar het MCU. Maar ook de schurken van de X-Men komen natuurlijk mee. En The Rock zijn rol in het MCU gaat wellicht een van deze schurken zijn.

Als we de geruchten moeten geloven gaat de oud-WWE-worstelaar misschien de rol van Apocalypse op zich nemen. Dit zal niet de eerste keer zijn dat we het karakter op het grote scherm zien. De rol werd eerder gespeeld door Oscar Isaac in X-Men: Apocalypse.

DC-held staat voor gevoelige overstap naar Marvel
Oscar Isaac in X-Men: Apocalypse (2016) (Afbeelding: 20th Century Fox)

The Rock als Apocalypse is zeker geen aparte casting van Marvel. Het is een van de sterkste Mutants in het hele universum, en The Rock zou er zeker mega vet uit kunnen zien in het pak van het karakter. Ook heeft de oud-worstelaar zeker de bouw om een intimiderende schurk te spelen.

Afscheid van DC

Eerder speelde The Rock Black Adam in DC. Maar zoals we weten was dit zeker geen succes. De film was een gedeeltelijke flop. De film leverde netto maar zo’n 140 miljoen dollar op.

Ook zijn de beoordelingen van Black Adam niet per se goed. De DC-film krijgt een Rotten Tomatoes-score van 38% en een 6,2 op IMDB. Het was zeker niet de slechtste superhelden-film die uit is gekomen, want Marvel heeft genoeg films die slechter zijn. Maar Black Adam was ook niet goed genoeg dat The Rock zijn rol terugkrijgt in de nieuwe DCUE.

Het zou zeker interessant zijn om The Rock terug te zien in het Marvel Cinematic Universe in de rol van Apocalyse. Maar het is voor nu nog afwachten of het daadwerkelijk gaat gebeuren. De oud-worstelaar heeft in ieder geval laten zien dat hij een intimiderende rol kan spelen door zijn werk als Black Adam in DC.

Controversiële Star Wars-theorie Jar Jar eindelijk waarheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen