Na 5 jaar geeft The Walking Dead eindelijk antwoord op deze vraag

Films & Series Lucas van de Wetering 26 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Na een 5 jaar lang mysterie in The Walking Dead vertelt de nieuwe spin-off, The Ones Who Live, eindelijk wat de betekenis is van A’s en B’s.

Door The Walking Dead heen is er veel symboliek geweest die te maken had met de letters A en B. Zo komen we de letter A tegen op veel verschillende plekken, zoals op de treinwagon in Terminus of in het autokerkhof.

In seizoen 9 hebben zelfs de namen van de antagonisten met de letters te maken; deze personages heten namelijk Alpha en Beta. Jadis heeft A’s en B’s voor het eerst benoemd in seizoen 9, maar wat zijn die A’s en B’s nou precies?

A’s en B’s in The Walking Dead

In de eerste aflevering van The Ones Who Live voert Okafor een geheime missie uit met Rick Grimes en Thorne.

Tijdens deze missie geeft Okafor de twee geheime informatie over de CRM. De betekenis van A’s en B’s is onderdeel van deze geheime info.

The Walking Dead zombie
Het begin van het einde? (Afbeelding: AMC)

A’s

Okafor vertelt dat A’s in The Walking Dead mensen zijn die zouden sterven voor waar ze in geloven, het zijn leiders. Hij wil persoonlijk ook meer A’s bij de CRM krijgen, als soldaten. Okafor gelooft dat het leger mensen nodig heeft die moeilijke beslissingen kunnen maken.

Maar niet iedereen is even blij met A’s. De CRM wil helemaal niet samenwerken met A’s. Ze vinden ze gevaarlijk en zien ze als een bedreiging voor de gemeenschap. De CRM doodt alle A’s die ze tegenkomen.

B’s

B’s zijn het tegenovergestelde van A’s. Waar A’s onzelfzuchtige leiders zijn, zijn B’s in The Walking Dead overlevers die hun eigen welzijn als prioriteit hebben. Okafor beschrijft B’s ook wel als gewone mensen die gewoon proberen te overleven.

B’s worden, in tegenstelling tot A’s, wel welkom geheten door de CRM. Sterker nog, als B’s gevonden worden door de CRM hebben ze geen andere keuze dan te blijven. De B’s moeten in ruil voor een veilig leven dan taken uitvoeren, zoals het opruimen van Walkers.

Bekende A’s en B’s in The Walking Dead

We weten nu dus wat iemand een A of een B maakt, maar hoe kunnen we de bekende karakters uit The Walking Dead hieronder verdelen?

Bekende A’s

Zoals Okafor zelf heeft gezegd is Rick Grimes de Wikipedia-definitie van een A. Hij heeft meer dan genoeg kracht en veel mensen volgen Grimes snel. Hij is een echte leider met een duidelijk doel voor ogen. Verder zijn er veel andere hoofdpersonages die onder de A-categorie zouden vallen.

Neem Maggie, zij is leider van een hele gemeenschap. Maar ook The Walking Dead-personages zoals Michonne, Daryl en Carol kunnen worden gezien als A’s. Je zou verder zelfs Negan nog een A kunnen noemen. Hij was namelijk bereid om voor zijn volk te sterven.

Bekende B’s

De meeste hoofdpersonages van The Walking Dead zijn A’s, want leiders en teamspelers voegen het meeste toe aan het verhaal. Toch zijn er ook wat personages die absoluut geen leiders zijn en kunnen worden gerangschikt als echte B’tjes.

Een van deze karakters is Gabriël. Hij had de hoofdkarakters bijna laten sterven, voordat hij bescherming bij ze zocht zodat hij kon overleven. Ook de laffe en wanhopige Eugene in eerdere seizoenen was een echte B. Tot dat zijn karakter wat positieve ontwikkeling kreeg in de latere seizoenen van The Walking Dead.

Rick Grimes in The Walking Dead: The Ones Who Live

Zoals eerder verteld is Rick een A, en de CRM doodt A’s. Hoe is Rick dan nog levend? Het antwoord is Okafor. Hij is een hooggeplaatste soldaat bij de CRM, dus zijn beschermende mening over Rick woog zwaar mee.

Okafor probeerde de CRM van binnenuit te veranderen, hiervoor had hij de hulp nodig van Rick. Deze behoefte aan hulp is dan ook de reden dat Rick zolang beschermd was. Maar nu Okafor dood is, is er niemand meer om Rick te beschermen.

Als een A die veel over de CRM weet, is Rick zijn leven meer dan een beetje in gevaar. De fans zijn benieuwd over hoe Rick deze gevaarlijke groep zal overleven. Maar dat gaan we kunnen zien in The Walking Dead: The Ones Who Live.

Waarom een Amerikaanse Squid Game op Netflix een belachelijk plan is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen