TikTok wil Instagram de tent uitvechten met deze nieuwe app

Apps Jeroen Kraak 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

TikTok was al een nachtmerrie voor Instagram, maar het wordt nu nog erger voor Meta. Het Chinese medium opent vol de aanval met een nieuwe app.

TikTok is een van de populairste social media, tot afgrijzen van Meta. Het weet de jongere doelgroep ontzettend goed te bereiken en andere bedrijven lijken het maar niet te kunnen evenaren, ondanks hun pogingen om functies van de dienst te kopiëren.

Bij TikTok gaat het om video’s, maar nu wil het zich met een nieuwe app volledig richten op foto’s. Iets wat een nachtmerrie lijkt te worden voor Instagram.

TikTok opent de aanval op Instagram

Instagram probeert al jaren te concurreren met TikTok. Met de introductie van Reels probeerde het gebruikers van het Chinese social medium weg te lokken. Dat lijkt echter niet te lukken, want de app blijft nog steeds ontzettend populair.

Op het gebied van foto’s lijkt Instagram nog steeds het alleenrecht te hebben, maar dat kan mogelijk veranderen. TikTok wil het trucje van Meta tegen hen gebruiken: proberen een van de beste functies van een andere app te kopiëren.

TikTok maakt een einde aan complottheorieën met nieuwe community guidelines
Op je smartphone. (Afbeelding: Pexels/Cottonbro)

Hoewel er nog weinig bekend is over de nieuwe app van TikTok, zijn er wel hints opgedoken. Zo heeft TheSpandroid code ontdekt in de app die verwijst naar “TikTok Foto’s”.

Dit weten we al over de nieuwe foto-app

In die code is ook een beschrijving te vinden: “Bereik andere gelijkgezinden die ook van foto-posts houden.” De nieuwe dienst laat gebruikers foto’s synchroniseren tussen TikTok zelf en de nieuwe app.

“TikTok Foto’s zal snel gelanceerd worden. We hopen je te kunnen helpen om een nieuw publiek te bereiken in een nieuwe app. Als je deze functie aanzet, synchroniseren we je foto’s in een nieuwe app, of je nu wel of geen pop-up sluit”, is er verder nog te lezen.

Dat roept dus veel vraagtekens op, maar het lijkt erop dat Instagram er stevige concurrentie bij krijgt. Gezien de populariteit van TikTok kan dit dus best een succes worden, vooral als de nieuwe app op dezelfde manier gebruikt kan worden.

Toch is het nog maar de vraag of het echt een bedreiging kan worden, aangezien de Verenigde Staten werkt aan een wet om TikTok te verbieden. Daarover lees je hieronder meer.

Hoe TikTok gebruikt wordt als ‘de nieuwe campagnestunt’ van Joe Biden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen