Tinder komt flink veel nieuwe functies aankomende week

Apps Jeroen Kraak 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je nog steeds niet je ware liefde gevonden? Tinder gaat je helpen met een aantal nieuwe functies die er al snel aankomen.

Tinder komt met een aantal grote updates voor haar app. Deze functies moeten ervoor zorgen dat de gebruiker meer context krijgt over de persoon waarmee ze graag willen daten. Het heeft daarbij goed gekeken naar Instagram.

Exploren in Tinder

Zo krijgt ook Tinder een explore-tab. Dat zorgt voor nieuwe manieren om de interactie aan te gaan met potentiële matches. Zo vind je daar een nieuwe versie van Swipe Night (de interactieve game van Tinder) en een nieuwe functie genaamd Hot Takes.

Elke avond vanaf zes uur tot middennacht kun je daar vragen beantwoorden zoals “Wie van deze is het meest pretentieus?” Deze komt dan in een chat terecht die na 30 seconden weer verdwijnt als niemand reageert. Overigens is het via deze functie ook mogelijk om iemand te liken. Hiermee is het dus voor het eerst in Tinder mogelijk om met iemand te praten voordat je een match hebt.

Via de explore-tab is het ook mogelijk om matches te vinden die dezelfde tags gebruiken als jij. Je kunt zelf beslissen op welke tag je zoekt. Zo kun je iemand selecteert die aan hardlopen doet of van reizen houdt.

Tinder Explore
De nieuwe Explore-functie in Tinder. (Afbeelding: Tinder)

Nu ook video’s toegestaan

Ook komt er een andere verandering in Tinder die ook impact heeft. Voor het eerst wordt het mogelijk voor mensen om video’s aan hun profiel toe te voegen. Eerst waren de bewegende beelden beperkt tot GIF’jes. De video’s mogen maximaal tien seconden duren.

Meer controle

Volgens CEO Jim Lanzone is het doel om gebruikers meer controle te geven wanneer ze dit nodig achten. “Het geeft mensen meer opties door te navigeren. Je zult ons meer die richting uit zien gaan,” vertelt hij aan In een blog. Hij wil dat Tinder meer een platform wordt dan een app. De nieuwe functies komen overigens niet achter de betaalmuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen