Tiny Tina’s Wonderlands is eigenlijk de leukste Borderlands-game

Games Jelle van Es 24 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Eén van mijn favoriete games allertijden is Borderlands 2. Die game heb ik enorm veel gespeeld. Het derde deel dat een paar jaar geleden uitkwam wist de basis van de game te pakken en te verbeteren met gameplay die het geheel soepeler maakte. Een vierde deel komt er voorlopig niet, maar in de tussentijd heb je wel Tiny Tina’s Wonderlands.

Tiny Tina’s Wonderlands is een game die wordt neergezet als een spin-off op de Borderlands-reeks, maar tegelijkertijd ook goed op zichzelf staat. Het is een game waarbij Tiny Tina met twee vrienden een Dungeon of Dungeons-achtig bordspel speelt, wat zij Bunkers & Badasses noemt. Als speler ben je de Newbie. Je maakt als die persoon je eigen personage aan en beleeft dan een groots avontuur. Zo nu en dan word je dan uit het avontuur gehaald door Tiny Tina en haar vrienden, maar over het algemeen speel je de game alsof je in een fantasiewereld zit. En dan hoor je soms de spelers commentaar geven op hetgeen dat je doet. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Een verhaal dat leuk is

De humor van Borderlands is altijd wel een ding geweest. Ikzelf vind het in Tiny Tina’s Wonderlands iets minder puberaal, waardoor ik er meer van kan genieten. Tegelijkertijd is het ook echt even wat luchtiger. Je hebt geen evil guy die het complete universum opblaast en psycho’s op je afstuurt. In plaats daarvan heb je een evil overlord. Is net even anders. En die guy doet wel echt dingen waardoor je een hekel aan hem krijgt en wil afmaken, maar het blijft echt een stuk luchtiger. Ook het feit dat het verhaal van top-down wordt verteld, dus spelers die soort van boven het verhaal zweven, werkt erg goed.

Tiny Tina’s Wonderlands
De spelers die een bordspel spelen (Afbeelding: 2K Games)

Cross-play is fijn in Tiny Tina’s Wonderlands

Ik heb Tiny Tina’s Wonderlands voorafgaand aan de release op de pc gespeeld. Op die manier heb ik dus nog geen kans gehad om het met mijn vrienden te spelen. Maar dat gaat zeker gebeuren. En het mooie is dat het nu niet meer uitmaakt op welke spelcomputer je speelt. Want de game maakt gebruik van cross-play. Op die manier speel jij de game op de PlayStation en je vriend op de Xbox en kun je gewoon elkaar joinen. Dat is iets dat vandaag de dag redelijk normaal is, maar de mogelijkheid ontbrak in Borderlands 3. Wat dat betreft is het dus echt een punt dat ik even graag wil benoemen.

Lekker samen spelen (Afbeelding: 2K Games)

Actie zit goed in elkaar

Tiny Tina’s Wonderlands is qua gameplay een duidelijk vervolg op Borderlands 3. Die game speelde al iets vloeiender en ik heb nu helemaal het gevoel dat het lekker soepel gaat. Ik kan heerlijk snel rondrennen, makkelijk knallen op de tegenstander en goed gerucht schieten om zo de criticals uit te delen. Er is in het avontuur nu ook meer aandacht voor de melee-aanvallen, aangezien je standaard een melee-wapen kan uitrusten. Daarmee kun je behoorlijk wat schade uitdelen en je voorzien van bepaalde voordelen. Daardoor loont het iets meer om de combat van dichtbij op te zoeken.

Knal er op los (Afbeelding: 2K Games)

Op zoek naar nieuwe loot

Eén van de dingen die zeer herkenbaar is in Tiny Tina’s Wonderlands, is dat je constant op zoek bent naar mogelijkheden om jezelf te verbeteren in de vorm van loot. Het leuke daarvan is dat je door het scoren van nieuwe wapens jezelf uitdaagt om de game op een andere manier te spelen. Een nieuwe sterke shotgun speelt anders wanneer je daarvoor een sniper gebruikte. Of je pakt iets op waarmee je een andere soort spell gebruikt en ook dat levert weer een andere vorm van spelen op. Je wordt door de loot dus niet alleen sterker, maar je verandert echt de manier van spelen en dat vind ik fijn.

De overworld (Afbeelding: 2K Games)

Wel wat meer van hetzelfde

Hoewel Tiny Tina’s Wonderlands qua setting het dus anders doet dan de gemiddelde Borderlands-game, is de formule wel hetzelfde gebleven. Het is nog altijd een looter-shooter. Ikzelf heb daar eigenlijk nooit echt problemen mee. Ik heb veel lol gehad met de serie ijn zijn algemeen en blijf het gewoon een fijn concept vinden. Maar als je na Borderlands op zoek bent naar echt iets nieuws, dan is dit niet de game voor jou. Want in de basis is de game nog altijd heel erg Borderlands.

Tiny Tina (Afbeelding: 2K Games)

Tiny Tina’s Wonderlands is nu te scoren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen