Met deze gratis trucs heb je in no-time sneller internet

Tablets, Laptops & Computers Sam Dille 15 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Tegenwoordig kun je echt niet zonder goede wifi. Gelukkig kun je met wat kleine veranderingen je internet een stuk sneller maken.

Er zijn verschillende oorzaken die je internet kunnen beïnvloeden, en dat kan behoorlijk frustrerend zijn als je gewend bent aan snel surfen en dan opeens traagheid of verbindingsproblemen ondervindt.

Daarom helpen wij je op weg met een paar fijne tips. Hopelijk wordt internetten dan weer een stuk prettiger.

Traag internet? Dat wil je dit doen

Traag internet kan heel vervelend zijn, maar is gelukkig snel opgelost. Hier komen onze tips.

#1 Zet je modem hoger voor sneller internet

De plek van je wifi-modem heeft veel invloed op het signaal. Zet hem op een hoge, open plek. In een huis met meerdere verdiepingen is de tweede verdieping vaak het beste.

#2. Zet je modem centraal

Plaats je modem in het midden van je huis voor het beste signaal. Een schoorsteenmantel, een tafel in de gang of de overloop zijn goede plekken. Stop het apparaat dus niet weg in een kast of kelder. Probeer je belangrijkste apparaten zo dicht mogelijk bij de modem te zetten.

#3 Verbeter de beveiliging van je wifi

Door een slechte beveiliging van je internet, hebben extra gebruikers en hackers vrij spel. Dat kan je internet enorm vertragen. Beveilig daarom je router met een sterk wachtwoord.

De populaire Android-apps die je direct moet verwijderen
Hacker dan… (Afbeelding: Nahel Abdul Hadi)

#4 Schaf een nieuwe modem aan

Heb je een oude modem? Overweeg dan een nieuw model. Nieuwe modems hebben betere beveiligingsfuncties en werken met meer apparaten. Voor grotere huizen is een geavanceerde modem een must voor sneller internet.

#5 Koop een nieuwe router

Net als alle elektronische apparaten kunnen routers na verloop van tijd kapot gaan. Bovendien kan de technologie achterlopen als het gaat om de nieuwste snelheden. Grote kans dus dat je toe bent aan een upgrade.

Wi-Fi router aansluiten
Altijd en overal verbonden. (Afbeelding: Unsplash)

#6 Reset je modem voor sneller internet

Een simpele reset kan je internetsnelheid flink verbeteren. Herstart je modem als je netwerk traag is. Heb je een modem met antennes? Zet er dan één verticaal en één horizontaal. Wi-Fi-signalen bewegen namelijk loodrecht op je modem.

Hoe aluminiumfolie je veel sneller internet geeft in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen