Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Tokyo Game Show wordt na paar jaar digitaal weer een fysiek evenement

Sinds 2020 is het niet meer mogelijk geweest voor bedrijven om grote evenementen te organiseren waar mensen in contact kunnen komen met hun producten. Maar langzaam maar zeker is er meer mogelijk. En ook de mensen achter de Tokyo Game Show gaan het er op wagen.

Want nadat de CES dit jaar in afgeslankte vorm doorging en we deze week in Barcelona kunnen zijn voor de Mobile World Congress, laat de CESA nu weten dat het in september van dit jaar op een traditionele wijze de Tokyo Game Show 2022 wil organiseren.

Tokyo Game Show weer fysiek

In hun persbericht laat men weten dat de Tokyo Game Show dit jaar van 15 tot en met 18 september moet worden gehouden. Op dit moment nodigt het game-partijen uit om er aan mee te doen. Zij kunnen tot en met 27 mei van dit jaar laten weten of ze mij een stand op de beursvloer aanwezig willen zijn. Het evenement zal net als de voorgaande jaren gehouden worden in de Makuhari Messe. De eerste twee dagen zouden daarbij bedoeld zijn voor mensen die in de wereld van games werken. Maar de tweede dag, vrijdag 16 september, zouden de deuren om twee uur ‘s middags ook voor het ‘gewone’ publiek open gaan.

De Tokyo Game Show heeft elk jaar ook een thema. Dit jaar heeft men gekozen voor het thema ‘Nothing Stops Gaming’. Dit omdat we de afgelopen twee jaar niet veel hebben kunnen doen. Maar zij die thuisbleven, konden vaak games gebruiken om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Als gevolg daarvan werd het evenement de afgelopen twee jaar enkel digitaal gehouden. Maar dit jaar gaat de beursvloer dus weer open en kan men naar binnen. Tegelijkertijd laat men weten dat er ook digitale evenement zijn. Die zullen voor een groot gedeelte ook in het Engels worden gebracht, zodat fans wereldwijd op de hoogte gehouden kunnen worden.

Beperkingen

Of er nog verdere beperkingen komen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, zoals een beperkt aantal mensen die binnen mogen komen, dat is nog niet bekendgemaakt. In het verleden werd het evenement door vele tienduizenden gamers bezocht.

Duurste Pokémon-kaart ooit: bizar bedrag voor een stukje karton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!