Transformers in het echt: deze elektrische auto verandert in een drone

Elektrische auto's Sam Dille 9 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische auto zie je normaal gesproken alleen op de weg. Maar dit voertuig vliegt dankzij een Transformers-achtige functie ook in de lucht.

In een typische aflevering van The Transformers zie je de meest ingenieuze voertuigen die zichzelf omtoveren tot robots, of andersom. Hoewel dat in de echte wereld nog lang niet gaat gebeuren, komt dit voertuig aardig in de buurt.

In de Filipijnen komt fabrikant LuftCar LLC voor het eerst met een minibus die hetzelfde kan. Daardoor kun je het voertuig niet alleen gebruiken als elektrische auto, maar ook als vliegtuig. Maak kennis met de nieuwe Luft Pinoy.

De elektrische auto met een bizarre Transformers-functie

Wat de Pinoy uniek maakt, is dat het een soort combinatie is van een elektrische auto en een drone. De EV is voorzien van vier propellers, die net als bij een drone ervoor zorgen dat hij kan opstijgen.

Opvallend is dat de elektrische auto wordt aangedreven door waterstof. Dus het voertuig gebruikt geen fossiele brandstoffen. De Pinoy is daarom ook nog eens goed voor het milieu.

Het ontwerp van de Luft Pinoy
Het ontwerp van de innovatieve EV (Afbeelding: LuftCar LLC)

Bij de meeste vliegende auto’s zitten de vleugels bevestigd aan het chassis van het voertuig. Hierdoor kun je natuurlijk niet zo makkelijk op de weg rijden met de EV, want voordat je het weet rijd je een andere auto omver. Bij de Pinoy kun je de vleugels en propellers gemakkelijk van het voertuig verwijderen, net als bij Transformers, zodat je met een gewone elektrische auto verder kunt rijden.

Dat maakt de elektrische auto een ideale optie om mee te eilandhoppen. Er is dus geen beter land dan de Filipijnen om de Pinoy te ontwikkelen, aangezien daar meer dan 7.101 eilanden te vinden zijn.

Wanneer kunnen wij gaan vliegen?

LuftCar LLC denkt dat de eerste versie van het ontwerp klaar zal zijn aan het einde van 2024. De elektrische auto zal eerst worden gebruikt voor militaire doeleinden en vrachtvervoer. Het bedrijf zegt dat het vliegende auto-ontwerp speciaal is gemaakt om te passen bij de behoeften van de Filipijnen.

Maar het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat we ‘Transformers-auto’s’ echt in gebruik zien. Ze moeten namelijk nog steeds voldoen aan alle regels die gelden voor gewone auto’s op de meeste plaatsen, en ze kunnen niet zomaar overal opstijgen en landen. Dat maakt ze veel minder handig dan je misschien zou denken.

The Office, Transformers en andere vette LEGO-sets uit je favoriete series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen