Slim trucje op iPhone zorgt voor veel snellere smartphone

Smartphones Sam Dille 17 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je iPhone traag is, zijn apps vaak de boosdoener. Maar lang niet iedereen weet hoe je dit moet oplossen. Gelukkig is er een simpel trucje dat je toestel extra opslagruimte geeft én sneller maakt.

Thomas Villalpando, een tech expert, heeft een eenvoudige hack gevonden die je iPhone meer ruimte geeft en hem daardoor sneller laat werken. Hij deelde zijn vondst met online magazine She Finds.

Laat je trage iPhone ‘offloaden’

Volgens Villalpando kun je je iPhone sneller maken door apps te offloaden. Door te offloaden maak je ruimte vrij op je toestel, maar blijven het pictogram en de gebruikersgegevens intact. Als je de app opnieuw wilt gebruiken, hoef je alleen maar op het pictogram te tikken en te wachten tot de automatische download is voltooid.

Allereerst verzamelen apps vaak cachegegevens. Dit zijn tijdelijke bestanden die in de loop van de tijd opslagruimte in beslag nemen. Je verwijdert deze onnodige bestanden door ongebruikte apps te offloaden en de beschikbare opslagruimte te vergroten. Bovendien is je telefoon dan minder traag.

Daarbij bevatten apps meestal bronnen zoals afbeeldingen, video’s en databases die veel ruimte innemen. Door apps te offloaden, kun je ruimte op je iPhone vrijmaken zonder deze gegevens te verwijderen.

Zo begin je met offloaden

Binnen een paar seconden maak je al een groot verschil binnen de opslag van je iPhone. Op die manier maak je het trage toestel een stuk sneller. En het is helemaal niet moeilijk.

Ga naar de Instellingen en selecteer de categorie Algemeen. Klik vervolgens op iPhone-opslag. Hier zie je een lijst met apps en de hoeveelheid ruimte die ze innemen. Zoek de apps die je wilt verwijderen en tik erop. Selecteer de optie App offloaden en bevestig je keuze. De app wordt geoffload en het pictogram krijgt een wolkje. De gegevens blijven op je telefoon staan, maar de app zelf is weg. Zo simpel is het: je trage telefoon is weer sneller!

Hoe Gmail compleet verandert op je iPhone en Android door AI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen